Inleiding complementaire zorg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding complementaire zorg

paperback/ gebrocheerd: € 89.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817110, 561 blz., March 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1059 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Martine Busch; Anneke Huisman; Susan Hupkens; Adriaan Visser

trefwoorden: complementaire interventies complementaire zorg verpleegkundigen zorginstellingen zorgprofessionals

beschrijving

Dit boek is een betrouwbare kennisbron voor de mogelijkheden, maar ook soms beperkingen, van veelvoorkomende complementaire interventies.

Elke supermarkt heeft tegenwoordig kruidenthee of badolie met etherische olie in de schappen staan. Veel mensen gaan naar de sauna, laten zich masseren, doen aan tai chi, meditatie of yoga. Omdat het prettig is, maar ook om gezond en in balans te blijven. Maar hoe zit het als ze hierom vragen tijdens verblijf opname in een zorginstelling of anderszins met de gezondheidszorg in aanraking komen?

Inleiding Complementaire Zorg geeft de huidige stand van zaken weer rond complementaire zorg in Nederland. Het is geschreven door professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van complementaire zorg, zowel vanuit het verpleegkundig beroep en het verpleegkundig onderwijs als vanuit onderzoeks- en adviesfuncties op dit gebied, aangevuld met deskundigen uit verschillende aansluitende gebieden.
Dit boek is een betrouwbare kennisbron voor de mogelijkheden, maar ook soms beperkingen, van veelvoorkomende complementaire interventies. Het boek geeft een aanzet tot een beroepsinhoudelijke discussie over de plaats van complementaire zorg. Tegelijkertijd biedt dit boek praktische tips en aanknopingspunten voor zorgverleners die zich willen scholen in een of meer complementaire interventies of complementaire zorg willen introduceren in de instelling waarin zij werkzaam zijn.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Betrouwbare kennisbron voor de mogelijkheden, maar ook soms beperkingen, van veelvoorkomende complementaire interventies.
Aanvullende methoden voor zorgverleners om meer comfort te kunnen bieden aan zorgvragers.
Geeft een aanzet tot een beroepsinhoudelijke discussie over de plaats van complementaire zorg. 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.