Klinisch redeneren en verpleegkundige classificaties

werken met Omaha System, Nanda-I/NIC/NOC

Elly van Haaren; Jennie Mast; Helen de Graaf-Waar; Rens Martijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Klinisch redeneren en verpleegkundige classificaties

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817073, geïllustreerd, 153 blz., March 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: dataverzameling eenheid van taal kernset patiëntproblemen klinisch redeneren nanda nic noc omaha

beschrijving

Werken met een verpleegkundige classificatie in de zorg is nieuw en biedt veel voordelen. Door één taal te gebruiken wordt het zorgplan transparant en eenduidig wat leidt tot kwaliteitsverbetering. Het werken met een classificatie vraagt verdere professionalisering van verpleegkundigen en dit boek helpt je daarbij.

Welke classificaties zijn er en hoe werken ze? Wat past het best bij jouw (toekomstige) verpleegkundige praktijk? En waarom zou je als verpleegkundige een classificatie gebruiken? Welke voordelen biedt dat? Hoe vertaal je eenheid van taal naar een zorgplan op maat? Wat vraagt dit aan nieuwe kennis en vaardigheden?

In dit boek besteden we aandacht aan:
  • Eenheid van taal als basis voor het zorgplan.
  • De voordelen van het werken met een gestandaardiseerde taal. Eenheid van taal helpt je om te laten zien wat je precies doet in het primair proces, maar het is ook de basis voor verpleegkundig onderzoek doordat gegevens vergelijkbaar zijn.
  • De relatie tussen klinisch redeneren en classificaties. Een classificatie ondersteunt je bij klinisch redeneren, bij de onderbouwing van de besluitvorming en bij het vastleggen van de verschillende onderdelen van het verpleegkundig proces.
  • Een uitgebreide beschrijving en concretisering van de twee meest voorkomende classificaties: Omaha System en Nanda-I/NIC/NOC. Hoe zijn ze ontstaan? Hoe zijn ze opgebouwd? Hoe werken ze in de praktijk? Wat levert het documenteren van zorg met deze classificaties je op?

Maar wat dit boek vooral bruikbaar maakt voor studenten en (ervaren) verpleegkundigen is de combinatie van theorie en praktijk. Er is een bijbehorende website met praktijkvoorbeelden en casuïstiek waarin je leert je eigen handelen te onderbouwen en de classificaties leert toepassen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt bij het leggen van de relatie tussen klinisch redeneren en classificaties, als ondersteuning bij het vastleggen van de stappen en onderdelen in het verpleegkundig procesGeeft inzicht in de voordelen van het werken met een gestandaardiseerde taal in het primair verpleegkundig proces, maar ook als basis voor verpleegkundig onderzoek

Biedt een uitgebreide beschrijving en concretisering van Omaha System en NANDA-I/NIC/NOC
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.