Grondslagen van de ergotherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grondslagen van de ergotherapie

paperback/ gebrocheerd: € 124.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817035, geïllustreerd, 612 blz., April 2017
Formaat: 27.9 (h) x 21.0 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 1833 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Mieke le Granse; Margo van Hartingsveldt; Astrid Kinébanian

trefwoorden: ergotherapeuten ergotherapie grondslagen ergotherapie procesmodellen standaardwerk ergotherapeut

beschrijving

Dit boek is een onmisbaar standaardwerk voor de opleidingen ergotherapie en voor ergotherapeuten in de praktijk in Nederland en Vlaanderen. De opzet van deze herziene vijfde druk is grotendeels hetzelfde gebleven. Inhoudelijk zijn echter alle hoofdstukken geactualiseerd. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe hoofdstukken toegevoegd, onder andere over ergotherapie in sociaal-maatschappelijk perspectief, technologie in de zorg en het Person-Environment-Occupational-Performance (PEOP) model. 


Het boek is opgebouwd uit vier delen. Deel I beschrijft de historische ontwikkeling, de juridi-sche en sociaal- maatschappelijke positie van het beroep in Nederland en Vlaanderen, de internationale context en het kennisdomein van de ergotherapie. Deel II gaat in op de kernelementen van de ergotherapie en de professie van ergotherapeut. Deel III bespreekt veelgebruikte inhouds- en procesmodellen. Deel IV gaat in op de praktische toepassing van ergotherapie. 

De redactie bestaat uit Mieke le Granse MSc (senior docent ergotherapie Zuyd Hogeschool), dr. Margo van Hartingsveldt (opleidingsmanager en lector ergotherapie bij de Hogeschool van Amsterdam) en drs. Astrid Kinébanian (oud-directeur European Master of Science in Occupational Therapy). 

Aan deze vijfde druk werkten 46 auteurs, uit Nederland en Vlaanderen, mee. Zij zijn werkzaam in verschillende praktijkcontexten, onderzoeksnetwerken en/of hogescholen. Grondslagen van de ergotherapiebiedt hierdoor een rijke afspiegeling van de opvattingen en ideeën over ergotherapie in het Nederlands taalgebied en geeft zo het discours over de inhoud van het beroep weer een nieuwe impuls.

Prof. Jan De Maeseneer zegt in zijn voorwoord van dit boek: “In deze veranderende samenleving is de ergotherapie meer dan ooit aan zet. Om dit te realiseren brengt het boek 'Grondslagen van de Ergotherapie' een brede waaier van kennis, inzicht en inspiratie.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIs een onmisbaar standaardwerk voor het ergotherapie-onderwijs en voor ergotherapeuten in de praktijk
Gaat in op de kernelementen van de ergotherapie en de professie van de ergotherapeut
Bevat veelgebruikte inhouds- en procesmodellen
Verrijk je kennis met de onlineleeromgeving 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.