Ondersteunend communiceren bij dementie

Wilma Scheres; Chris De Rijdt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ondersteunend communiceren bij dementie

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816991, geïllustreerd, February 2017
Formaat: 20.6 (h) x 14.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

fotografie: De Herbergier

beschrijving

Dit boek helpt de interactie tussen de persoon met dementie en zijn omgeving te verbeteren. Het biedt handvatten om moeilijk verstaanbaar gedrag te verminderen. Deze tweede geheel herziene druk over ondersteunend communiceren bij dementie informeert over nieuw verschenen producten en heeft ook aandacht voor personen met dementie en een verstandelijke beperking. Nieuw is ook het communicatieprofiel en divers filmmateriaal dat u kunt downloaden.
  
Om alle mogelijkheden tot contact en communicatie te benutten, vertrekken we vanuit Totale Ondersteun(en)de Communicatie èn de onvoorwaardelijke intentie om de ander te willen begrijpen en aan te sluiten bij diens individuele signalen en betekenissen.

Dit praktische hulpmiddel is bestemd voor iedereen die met personen met dementie omgaat, zowel de professionele hulpverlener als ook het gezins- en/of familielid.

Chris De Rijdt – bachelor in de orthopedagogiek – is praktijklector aan de Hogeschool Gent en auteur van het boek “Ondersteunende communicatie: werken met visualisaties ‘. Ze werkte voordien als begeleidster/groepschef bij personen met een verstandelijke beperking en kinderen met gedragsproblemen. Ze beschrijft haar eigen ervaringen met haar demente moeder die haar de wondere wereld van dementie heeft leren kennen.

Wilma Scheres  - GZ-psycholoog en communicatiedeskundige met en voor mensen met een communicatieve beperking  - is werkzaam voor Milo en programma manager Symphonyzorgacademie. Daarnaast is zij docent Train de trainer Totale communicatie en auteur van het boek Totale Communicatie. Zij begeleidt mensen met  een verstandelijke beperking op het gebied van lichaamsbeleving, identiteit en seksualiteit en is coach voor gedragskundigen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Verbetert interactie tussen persoon met dementie en zijn omgeving

Informeert over producten voor ondersteunende communicatie bij dementie

Heeft ook aandacht voor communicatie met personen met dementie en een verstandelijke beperking

Met online communicatieprofiel en filmmateriaal om te downloaden

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.