Toetsen in het hoger onderwijs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Toetsen in het hoger onderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816786, geïllustreerd, 472 blz., June 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 629 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Henk van Berkel; Anneke Bax; Desirée Joosten-ten Brinke

trefwoorden: digitaal toetsen formatief toetsen kwaliteitspiramide landelijke kennistoetsen normeren en cijfergeven open en gesloten vragen rubrics ...

beschrijving

Dit boek geeft een breed overzicht van toets- en beoordelingsvormen in het hoger onderwijs. Ook beschrijft het verschillende aspecten van toetsen en het toetsproces. Het boek geeft handreikingen en praktijkvoorbeelden. Daarmee is het een praktische en inspirerende informatiebron voor opleidingen, examencommissies, toetscommissies en (aankomende) docenten.

 

In deze vierde druk staan nieuwe hoofdstukken over onder meer de kwaliteitspiramide, het samenwerken bij toetsontwikkeling, het toetsen van creativiteit en over de rechtsbescherming van examinandi. De hoofdstukken over digitaal toetsen en ervaringscertificaten (EVC) zijn herschreven. Bijvoorbeeld met extra informatie over flexibel onderwijs. In ieder hoofdstuk is veel aandacht voor de rol van de docent.

 

Toetsen in het hoger onderwijs kan gebruikt worden om een goed toetsbeleid op te zetten en uit te voeren. Daarmee is het geschikt om het certificaat Basiskwalificatie Examinering (BKE) en het Seniorkwalificatie Examinering (SKE) te behalen. Het boek is toegankelijk en daarom ook goed bruikbaar voor toetsconstructie in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt om toetsbeleid op te zetten

Is bruikbaar voor het halen van kwaliteitscertificaten


Is toegankelijk en praktisch door voorbeelden


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.