Pathologie in de radiologie

 
 

gebonden: € 122.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816618, October 2016
Formaat: 24.9 (h) x 18.0 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 1772 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: R.L. Eisenberg; N.M. Johnson

beschrijving

Dit boek maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. 


Pathologie in de radiologie begint in het eerste hoofdstuk met inzicht te geven in de basisprincipes van de pathologie. Elk van de volgende hoofdstukken behandelt een systematische benadering van de aandoeningen van een bepaald orgaanstelsel, en bestaat uit een overzicht van de fysiologie, een korte beschrijving van de ziekte en van het klinische beeld gevolgd door de radiologische bevindingen en de behandeling, een lijst van de vereiste voorkennis, en de doelstellingen en leerdoelen. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvattende tabel en een reeks vragen. De antwoordsleutel is aan het einde van het boek te vinden, evenals enkele appendices.

Pathologie in de radiologie is behalve voor radiodiagnostisch en radiotherapeutisch laboranten in opleiding en MBRT-studenten ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten. De beschreven onderzoeksmethoden zijn de meest toegepaste op de Nederlandse radiologieafdelingen. Dit maakt deze uitgave ook voor specialisten, paramedici en studenten geneeskunde interessant.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBegint met inzicht te geven in de de basisprincipes van de pathologie

En behandelt in ieder hoofdstuk een benadering van de aandoeningen van een bepaald orgaanstelsel en de radiologische bevindingen

Is bestemd voor radiodiagnostische en radiotherapeutische laboranten in opleiding
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.