Geriatrie

Rolinka Schim van der Loeff-van Veen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geriatrie

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816595, geïllustreerd, 353 blz., March 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 624 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerken Verpleging en Verzorging

beschrijving

Dit boek helpt verpleegkundigen hun weg te vinden in de complexe zorg voor geriatrische patiënten. De auteur beschrijft de meest recente kennis en inzichten, waarbij de praktische toepasbaarheid voorop staat. In deze herziene uitgave zijn twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd: Positieve geriatrie en Rouw en eenzaamheid. Daarnaast zijn alle hoofdstukken geactualiseerd met nieuwe kennis, inzichten (waaronder de DSM 5) en wet- en regelgeving. 

Geriatrie beschrijft de algemene kenmerken van geriatrische patiënten, veelvoorkomende aandoeningen en functie problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen en op welke manier verpleegkundigen hen kunnen helpen om welbevinden te blijven ervaren en optimaal te kunnen blijven functioneren.

Met behulp van de kennis uit Geriatrie en door toepassing van de diagnostische cyclus kan de (HBO opgeleide) verpleegkundige complexe problemen beter herkennen, verhelderen, verklaren en voorspellen. In samenwerking met het (multidisciplinair) team, de patiënt en diens naasten is het vervolgens beter mogelijk om de verpleging en verzorging voor geriatrische patiënten op een doelmatige manier vorm- en diepgang te geven. 

Rolinka Schim van der Loeff- van Veen is praktiserend (onderzoeks)verpleegkundige geriatrie, psycholoog, en onderwijsontwikkelaar.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt de verpleegkundige om inzicht te krijgen in de complexiteit van de zorg voor geriatrische patiënten

Biedt verpleegkundigen een breed beeld van de onderdelen van de geriatrie

Geeft waardevolle adviezen en oplossingen, vanuit de praktijk

Goed en compleet naslagwerk, zowel wat betreft de medische - als de zorgaspecten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.