Mentale training in de sport

Toepassing en effecten

Rico Schuijers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mentale training in de sport

paperback/ gebrocheerd: € 48.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816243, geïllustreerd, 154 blz., September 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 297 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: mentale druk mentale oppepper mentale training prestatie verbeteren sport topsport trainen

beschrijving

De belangen in de topsport zijn in de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarmee is ook de mentale druk als prestatiebepalende factor een grotere rol gaan spelen. Zelfvertrouwen blijkt doorslaggevend op het moment dat het er echt om spant. Dit boek leert (top)sporters alles over mentale-trainingsprogramma's en bewijst dat het gebruik ervan zijn vruchten afwerpt.

Zelfvertrouwen trainen? 
Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek gedaan met topsporters van wereldniveau bewijst dit boek dat sporters beter presteren wanneer ze hun mentale vaardigheden trainen. Mentale training verbetert de technische uitvoering, waardoor (top)sporters hun hoogst haalbare persoonlijke niveau halen en uiteindelijk vaker zullen winnen.

Praktijkoefeningen 
Mentale training in de sport is zeker niet alleen theoretisch van aard, maar is evenzeer verrijkend waar het gaat om ademhalings-, ontspannings- en energieoefeningen. Hoe verbeter ik mijn zelfvertrouwen? Hoe bereik ik het juiste spanningsniveau in een wedstrijd? Welke processen zijn van invloed op mijn prestatie?

Kortom 
Mentale training in de sport gaat over falende sporters, verdwenen automatismen, persoonlijkheid, het ongrijpbare fenomeen dat topvorm heet, black-outs, overtraining en ga zo maar door. Het geeft praktijkgerichte aanbevelingen, gefundeerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Interessante informatie voor iedere sportbeoefenaar die zijn sport serieus neemt, alsmede voor iedereen die actief betrokken is bij de sport. Dit boek is de mentale oppepper tot in lengte van dagen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Dit boek leert (top)sporters alles over mentale-trainingsprogramma's en bewijst dat het gebruik ervan zijn vruchten afwerpt

Geeft praktijkgerichte aanbevelingen over mentale training 

Dit boek is de mentale oppepper tot in lengte van dagen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.