Wielrennen en wetenschap

Tim Takken

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wielrennen en wetenschap

paperback/ gebrocheerd: € 38.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816168, 138 blz., February 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: baanwielrennen inspanningsfysiologie mountainbiken veldrijden wielrennen

beschrijving

Het heeft lang geduurd voordat er systematisch wetenschappelijke gegevens werden verzameld binnen de gesloten wereld van het wielrennen en dat deze gegevens werden gepubliceerd. Het is pas van het laatste decennium dat er meer wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd en gepubliceerd. Met name vanuit landen als Italië en Spanje is er veel kennis opgedaan over de lichamelijke belasting en de daaropvolgende lichamelijke aanpassingen bij elite wielrenners.

Deze kennis is nog relatief onbekend bij wielrenners en hun begeleiders. In Wielrennen en wetenschap is er getracht een up-to-date stand van zaken te geven van deze informatie en eveneens een vertaalslag te maken van deze kennis naar de praktijk.

Het boek bevat een theoriegedeelte waarin de inspanningsfysiologie achter de wielrenprestatie wordt besproken. Daarna komen trainingsmethoden en voeding aan bod. In hoofdstuk 4 wordt specifiek ingegaan op een aantal wielerdisciplines zoals baanwielrennen, mountainbiken en veldrijden. Daarnaast komt een aantal categorie aan bod zoals jeugd en jongeren, vrouwen en masters. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over biomechanica en materiaal.

Wielrennen en wetenschap is zowel bedoeld voor wielrenners, wielrentrainers als voor verzorgers, medici en paramedici die in de (sport)gezondheidszorg werkzaam zijn.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Betreft ongewijzigde druk van titel uit 2006 

Bevat theorie over inspanningsfysiologie van het wielrennen
 
Aandacht voor trainingsmethoden en voeding

Interessant voor wielrenners, trainers en professionals in de (sport)gezondheidszorg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.