Pathologie en geneeskunde voor fysiotherapie, bewegingstherapie en ergotherapie

J.H. Vrijenhoek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pathologie en geneeskunde voor fysiotherapie, bewegingsth ...

paperback/ gebrocheerd: € 102.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036816014, geïllustreerd, 537 blz., August 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 920 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: bewegingsapparaat bewegingstherapie ergotherapie fysiotherapie pathologie

beschrijving

Pathologie en geneeskunde voor fysiotherapie, bewegingstherapie en ergotherapie is het eerste leerboek dat uitgaat van het medisch onderwijs aan studenten van fysiotherapie- en andere paramedische opleidingen. In tegenstelling tot andere boeken besteedt dit boek speciale aandacht aan de typische invalshoeken van de paramedische beroepen. Daar waar anatomie, fysiologie en/of biochemie falen, is een gedegen kennis van de pathologie van groot belang voor een juist begrip van klinische ziektebeelden. Dit boek vormt de optimale basis voor elke paramedicus. 

Het boek bestaat uit twee delen: het eerste deel beschrijft de algemene pathologie en geneeskunde, waar ook gekeken wordt naar de oorzaken en processen die het gehele lichaam kunnen betreffen. Het tweede deel, de speciële pathologie en geneeskunde, beschrijft de ziekteprocessen in de verschillende organen. Daarnaast komen hart- en vaatziekten, longproblematiek, aandoeningen van het bewegingsapparaat, huidziekten en niet-medisch ziekmakende factoren uitgebreid aan bod. 

In deze zesde druk zijn de terminologie en de lijst van infectieziekten met meldingsplicht geactualiseerd. Daarnaast zijn een aantal medisch specialistische onderzoeken en de oorzaken bij de diverse aandoeningen toegevoegd. Tenslotte is het hoofdstuk over dermatologie fors uitgebreid. 

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met toetsvragen (inclusief antwoorden) om kennis en inzicht in de behandelde stof te toetsen. Dit maakt het boek Pathologie en geneeskunde voor fysiotherapie, bewegingstherapie en ergotherapie ideaal als leerboek. Ook is het boek door de overzichtelijke ordening van de inhoud ook zeer geschikt als naslagwerk. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBeschrijft de algemene pathologie en geneeskunde, waar ook gekeken wordt naar de oorzaken en processen die het gehele lichaam kunnen betreffen  
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.