Mechanische beademing op de intensive care

Hans ter Haar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mechanische beademing op de intensive care

paperback/ gebrocheerd: € 42.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815895, geïllustreerd, 222 blz., January 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 401 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: beademing en circulatie beademingsvormen capnografie respiratoire insufficiëntie synchronisatie patiënt-machine

beschrijving

Dit boek biedt een volledig en evidence based overzicht van alle facetten van mechanische beademing. Het biedt de zorgprofessional inzicht in de verschillende beademingsvormen en leert ook hoe ze optimaal kunnen worden toegepast, welke invloed ze uitoefenen op de longen en de rest van het lichaam en wat de gevolgen hier van kunnen zijn. 

Mechanische beademing behandelt onder meer anatomie, fysiologie, pathofysiologie, respiratoire insufficiëntie, beademingsvormen, curves en loops, het instellen van de beademingsmachine, beademingsstrategieën en technieken, complicaties en andere gevolgen, capnografie en ontwennen van beademing. Het boek gaat waar nodig diep op de materie in met inzichten uit de meest recente studies. Mede dankzij de vele afbeeldingen is het zeer leesbaar en toegankelijk.

Dit naslagwerk is onmisbaar bij het interpreteren van onder andere beademingsparameters als druk, volume, flow en CO2 met de bijbehorende curves. Ook biedt het hulp bij het plaatsen van begrippen als shunting en dode ruimte binnen de context van ziekte en mechanische beademing.

Dit boek is een must voor iedereen die met mechanische beademing werkt, van IC-verpleegkundigen (in opleiding), ventilation practitioners (in opleiding), tot artsen in opleiding en vele andere professionals die met mechanische beademing werken.

Hans ter Haar is werkzaam als IC-verpleegkundige en ventilation practitioner in Isala Zwolle.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Het enige Nederlandstalige standaardwerk op het gebied van mechanische beademing

Met veel aandacht voor de interactie tussen patiënt en machine

Helder overzicht van beademingsvormen bij verschillende ziektebeelden

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.