Werkboek kortdurende schematherapie: CGT- technieken

Jenny Broersen; Michiel van Vreeswijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werkboek kortdurende schematherapie: CGT- technieken

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815833, 94 blz., March 2017
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: behandeling cgt groepstherapie modi persoonlijkheidsproblematiek persoonlijkheidsstoornis schema's schematherapie therapie

beschrijving

Dit werkboek is onderdeel van de behandelmethode Kortdurende schematherapie. Schematherapie is een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek. Gebruikers van dit werkboek krijgen praktische handvatten aangereikt om zich in de therapie bewust te worden van emotionele (problematische) gebeurtenissen in het hier-en-nu en in het verleden. Zij leren deze gebeurtenissen te herkennen en ermee om te gaan. Er wordt gewerkt met schema- en modidagboeken, signaleringsplan, cognitieve technieken en rollenspelen waarbij ook stil wordt gestaan bij de naastbetrokkenen.

Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten ‘schema’s’, bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema’s kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo’n last van hun schema’s en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis.

Het accent van dit werkboek (voorheen Kortdurende schemagroepstherapie) ligt op de (therapeutische) relatie, de cognitieve en de gedragstherapeutische technieken uit de schematherapie. Het is zowel te gebruiken voor individuele- als groepstherapie en geeft voorbeelden van groepsdynamische processen en interactief leren.

Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-schematechnieken en een werkboek experiëntiële schematechnieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema’s en modi op het dagelijks leven van patiënten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Succesvolle behandelmethode voor o.a. de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek


Een helder boek met toepasbare beschrijvingen en tips


Overzichtelijk werkboek voor de cliënt

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.