Eerste hulp bij faalangst

faalangsttraining voor jongeren van 10 tot 18 jaar

Petra Lahr; Daphne Rijkee

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eerste hulp bij faalangst

paperback/ gebrocheerd: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815758, geïllustreerd, January 2017
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 268 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Met dit boek kunt u als therapeut zelfstandig aan de slag met een individuele en groepsbehandeling van kinderen met faalangst in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Eerste hulp bij faalangst bestaat uit een handleiding en een werkboek. Het werkboek bevat een gestructureerde opbouw met diverse oefeningen die toepasbaar zijn in de leefwereld van kinderen. Als extra ondersteuning zijn zowel het werkboek voor individuele behandelingen als ook een werkboek voor groepsbehandelingen online beschikbaar gemaakt via extra.springer.com.

De methode is in te zetten bij alle vormen van faalangst, zoals cognitieve, sociale en motorische faalangst. In 7 bijeenkomsten van een uur leren de kinderen hun faalangst onder controle te krijgen. Ouders krijgen tips over hoe ze de begeleiding thuis constructief kunnen oppakken.

Faalangst is een veelvoorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft er last van. Niet-erkende faalangst heeft vaak grote gevolgen. Het op tijd signaleren in de therapeutenpraktijk maakt een echt verschil in het leven van de cliënt.

De meeste kinderen functioneren beter na het volgen van de faalangsttraining. Ze ervaren meer zelfvertrouwen en een beter welbevinden. Dit wordt bevestigd door school en ouders.Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Handleiding voor hulpverleners binnen de GGZ die kinderen behandelen en begeleiden vanwege hun faalangst

Utgave komt ook met werkbladen voor de leerlingen waarin verschillende technieken worden aangereikt om de faalangst onder controle te krijgen

De werkbladen zijn ook digitaal beschikbaar

Voor zowel een-op-een trainingen, als voor groepstrainingen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.