Kleinschalig zorgen

voor mensen met dementie

Angèle Jonker; Wilma Spijkers; Betty van Wijngaarden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kleinschalig zorgen

paperback/ gebrocheerd: € 31.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815673, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 323 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: dementie gerontologie kleinschalig wonen kleinschalig zorgen ouderenzorg

beschrijving

Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie gaat verder dan 'alleen maar' kleinschalig wonen. Voor verzorgenden is het een andere manier van werken: het contact met de bewoner als mens staat centraal. Zij brengen samen met bewoners de dag door. Ze doen bijvoorbeeld samen huishoudelijke klusjes en bereiden samen de maaltijden. Dit vraagt om specifieke competenties. 

Met dit boek willen we de aansluiting tussen opleiding en werkvloer verbeteren. Het geeft verzorgenden handreikingen om op een bewuste manier persoonsgerichte zorg te verlenen. Tips en praktijkopdrachten helpen daarbij. De onlinecomponent van het boek bestaat uit verdieping van de lesstof via deeplinks, oefenvragen en samenvattingen. 
Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel geeft algemene informatie over kleinschalig zorgen. Deel twee gaat dieper in op wat kleinschalig zorgen betekent voor werkwijzen en methodes. Het laatste deel behandelt belangrijke wet- en regelgeving. 
Kleinschalig zorgen. Voor mensen met dementie is bedoeld voor de studierichtingen Verzorgende en Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3). Maar het is ook een handig hulpmiddel bij cursussen en incompany-trainingen aan verzorgenden, woonzorgbegeleiders en andere professionals.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingSluit goed aan tussen opleiding en werkveld

Geeft handvatten om meer persoonsgerichte zorg te leveren

Met veel tips en praktijkopdrachten

Overzichtelijk ingedeeld in drie delen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.