Inleiding in de toegepaste biostatistiek

J.W.R. Twisk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding in de toegepaste biostatistiek

gebonden: € 63.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815338, 333 blz., January 2017
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 744 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: biostatistiek spss statistiek statistische analyses wetenschappelijke vraagstelling

beschrijving

Hoewel er al veel boeken over (inleidingen in) biostatistiek zijn geschreven, is Inleiding in de toegepaste biostatistiek anders.
* Het uitgangspunt van de uitleg van de verschillende technieken is steeds de wetenschappelijke vraagstelling. Statistiek is immers niet meer dan een hulpmiddel om een antwoord te krijgen op een wetenschappelijke onderzoeksvraag.
* Inleiding in de toegepaste biostatistiek is met nadruk geschreven voor de gebruiker. Dit betekent dat wiskundige afl eidingen tot een minimum zijn beperkt en dat de nadruk ligt op het goed interpreteren van de resultaten van statistische analyses. Vandaar dat in de titel van dit boek nadrukkelijk het woord 'toegepast' voorkomt.
* Iedere uitgevoerde analyse in Inleiding in de toegepaste biostatistiek wordt vergezeld van computeroutput, gegenereerd door het statistische softwareprogramma SPSS. Er is gekozen voor SPSS omdat dit programma - zeker in Nederland - verreweg het meest wordt gebruikt.
* Inleiding in de toegepaste biostatistiek is geschreven in het Nederlands. Dit lijkt vreemd in een tijd van verregaande internationalisering, maar is voor een vakgebied als de toegepaste biostatistiek uitermate handig. De meeste studenten en cursisten vinden de materie al ingewikkeld genoeg.

Deze derde druk met een lichte herziening van de tekst is nu ook online beschikbaar. In onze online-leeromgeving zijn oefenvragen, samenvattingen van de hoofdstukken en links naar de datasets te raadplegen. 

Hoewel Inleiding in de toegepaste biostatistiek primair is bedoeld voor studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, is het boek ook geschikt voor andere bio- en paramedische disciplines. Verder kan het door (bio)medische onderzoekers prima worden gebruikt als naslagwerk.

Maak ook gebruik van de toevoegingen in de online-leeromgeving.  

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Geeft inzicht in het goed interpreteren van de resultaten van statistische analyses 

Primair bedoeld voor studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen 

Via onze online-leeromgeving zijn oefenvragen, samenvattingen en animaties online beschikbaar 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.