Medicatie in de praktijk

voor verpleegkundigen

Marieke van der Burgt; Els van Mechelen-Gevers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Medicatie in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815215, 190 blz., August 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 411 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: geneesmiddelen geneesmiddeleninformatie medicatie medicatieketen medicatietoediening

beschrijving

Van mbo-verpleegkundigen wordt behoorlijk wat kennis over medicatie verwacht. Een boek op maat voor deze verpleegkundigen in opleiding ontbrak tot nu toe. Dat boek is er nu.

Medicatie in de praktijk biedt informatie over geneesmiddelen en de werkingsprincipes, verpleegkundige taken rondom medicatietoediening en de rol van de verpleegkundige in de medicatieketen. Daarnaast bevat dit studieboek een aantal hoofdstukken over geneesmiddelen. Elk hoofdstuk biedt een overzicht van de meest gebruikte groepen geneesmiddelen, uitleg over de werking en andere praktisch bruikbare informatie.
Het boek is verrijkt met veel infographics, praktijkvoorbeelden en praktijkgerichte opdrachten. Via de online-leeromgeving is een digitale versie van het boek beschikbaar met links naar interessante websites en per hoofdstuk oefenvragen en samenvattingen.
Medicatie in de praktijk is bruikbaar op de opleiding, tijdens stages of tijdens de leer-werkopleiding. De kennis uit dit boek maakt de gebruikers wegwijs in het farmacotherapeutisch kompas. Ook hbo-v-studenten kunnen veel plezier hebben van Medicatie in de praktijk.

Marieke van der Burgt is arts en voorlichtingsdeskundige. Zij is als docent medische vakken verbonden aan de opleiding verpleegkunde van het Rijn IJssel. Els van Mechelen-Gevers is diëtist en freelance publicist.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft een schematisch overzicht van geneesmiddelen en hun werking

Verbreed uw begrip in de taken van de verpleegkundige

Met veel praktische voorbeelden en opdrachten

Met online toegang tot extra vragen en samenvattingen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.