Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg

I.W. Bijlsma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036815062, geïllustreerd, 159 blz., April 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 306 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

beschrijving

Dit leerboek voor doktersassistenten en medisch secretaresses i.o. behandelt de digitale administratieve taken met behulp van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Aan bod komen bijvoorbeeld de verwijzing via het zorgdomein en het digitaal verwerken van orders. Verder gaat het in op het zorginformatiesysteem (ZIS), het landelijk schakelpunt (LSP), de digitale financiële administratie (DBC-zorgproduct) en het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD JGZ) inclusief de veranderende rol van de doktersassistent binnen de JGZ.


Het leerboek is voorzien van talrijke praktijkvoorbeelden en een aantal praktijkopdrachten. De student zal, tijdens het bestuderen van de lesstof, de praktijksituatie leren begrijpen en wordt nieuwsgierig gemaakt naar bijvoorbeeld de diverse protocollen, geheimhoudingsplicht en de Wet bescherming persoonsgegevens.


Dit volledig geactualiseerde en uitgebreide basiswerk bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de polikliniek. Het tweede deel gaat over de sociale gezondheidszorg en is opgesplitst in een deel Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deel Bedrijfsgezondheidsdienst.


Ida Bijlsma is sinds 1985 werkzaam als docente aan een ROC. Zij verzorgt daar de opleiding tot doktersassistent en medisch-secretaresse. Verder coördineert zij de beroepspraktijkvorming en heeft daardoor veel contact met het werkveld. 


Bij dit boek is extra materiaal beschikbaar. Ga hiervoor naar extras.springer.com. Het materiaal bestaat onder andere uit protocollen, voorlichtingsmateriaal en typeringslijsten. Voor docenten zijn er nog open vragen en BPV-opdrachten beschikbaar.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Behandelt de digitale administratieve taken met behulp van het EPD

Voorzien van talrijke praktijkvoorbeelden en -opdrachten

Met aanvullend materiaal op de website

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.