Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde Gynaecologie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde Gynaecol ...

paperback/ gebrocheerd: € 64.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814744, geïllustreerd, 303 blz., June 2016
Formaat: 26.5 (h) x 19.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 640 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: I. Dries; R. Göbel; C.A.M. Moons

trefwoorden: gezondheidsproblematiek gynaecologie obstetrie verpleegkundigen voortplantingsgeneeskunde

beschrijving

Het vierdelige Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde behandelt de basiskennis die relevant is voor verpleegkundigen werkzaam binnen de verschillende subspecialismen verloskunde, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde.
Geschreven door zowel artsen als verpleegkundigen, biedt deze reeks verpleegkundigen inzicht in het hoe en waarom van gynaecologisch en obstetrisch verpleegkundig handelen. De onderwerpen die worden besproken hangen samen met de verpleegkundige interventies die kenmerkend zijn voor het werken binnen de O&G. Hierbij dienen de vitale functies en de ABC-methodiek als leidraad.

Dit deel, Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Gynaecologie, beschrijft verschillende gynaecologische onderzoeken en ingrepen. Ook wordt een aantal gynaecologische ziektebeelden besproken: eerst de endocriene ziektebeelden, daarna genitale infecties. De beschrijvingen van de ziektebeelden volgen waar mogelijk de indeling van het beroepsprofiel dat is opgesteld door de beroepsvereniging V&VN VOG.
Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: gynaecologische traumata, preventie en behandeling van bekkenbodemproblematiek, endometriose, gynaecologische oncologie en diverse kwaadaardige aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen, aangeboren afwijkingen van de genitalia, en verschillende vormen van anticonceptie. Het boek gaat verder uitgebreid in op seksualiteit en de invloed van gynaecologische aandoeningen en ingrepen op de seksualiteit. Tot slot is er aandacht voor problemen in het eerste trimester van de zwangerschap.

De kennis in dit leerboek helpt O&G-verpleegkundigen gezondheidsproblemen te analyseren en verbanden te leggen tussen observatie en (pre)diagnose. Op basis daarvan komen zij vervolgens tot de specifieke verpleegkundige diagnoses, interventies en evaluaties die in de praktijk nodig zijn.

In deze reeks zijn ook beschikbaar:
* Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Algemeen (Göbel, red.)
* Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Voortplantingsgeneeskunde (De Haan e.a., red.)
* Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Obstetrie (Kunkeler e.a., red.)

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft inzicht in verschillende gynaecologische onderzoeken en ingrepen

Helpt problemen te analyseren en verbanden te leggen

Gaat verder dan de basisprincipes

Is onderdeel van de reeks Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.