Intensieve geneeskunde

een klinische wegwijzer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Intensieve geneeskunde

paperback/ gebrocheerd: € 185.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814683, 676 blz., June 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 1120 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: H.A. Bruining; P. Lauwers; L.G. Thijs

trefwoorden: geneeskunde icu intensieve intensive ziektebeelden

beschrijving

De specifieke taak van de Intensive Care Unit (ICU) in het ziekenhuis is het bewaken en zo nodig tijdelijk vervangen van een of meer vitale functies in díe situaties waar kans op herstel bestaat. De patiënten op deze afdeling kunnen zeer uiteenlopende ziektebeelden vertonen, die als gemeenschappelijke factor hebben dat zij levensbedreigend (kunnen) zijn. Door de complexiteit van de aandoeningen, waarbij meerdere orgaansystemen tegelijk betrokken kunnen zijn, bestaat de mogelijkheid dat zich specifieke problemen voordoen, die niet alleen van somatische, maar ook van psychische aard kunnen zijn. Bovendien zijn behandelingsmogelijkheden en inzichten voortdurend aan verandering onderhevig.
In Intensieve geneeskunde, dat een voortzetting is van het eerder verschenen Intensive care, worden vanuit de theorie (de pathofysiologie) de bewakings- en behandelingsmogelijkheden en -principes van de vele vaak levensbedreigende aandoeningen besproken. De praktijk van alledag komt ruimschoots aan bod.
Intensieve geneeskunde kan de basis vormen voor duidelijke richtlijnen voor de bewaking en behandeling op elke IC-afdeling. Het is dan ook niet alleen geschikt voor specialisten die IC-patiënten behandeln, maar ook voor assistenten in opleiding. Bovendien is het voor IC-verpleegkundigen een onmisbare vraagbaak.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVergroot uw kennis van de taken op de intensive care afdeling

Besteedt veel aandacht aan praktijksituaties

Geeft handvatten voor richtlijnen voor bewaking en behandeling
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.