Radiologie

techniek en onderzoek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Radiologie

gebonden: € 117.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814546, geïllustreerd, 912 blz., July 2016
Formaat: 24.7 (h) x 18.3 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 1990 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Jacques Hensen

trefwoorden: instelkunde mbb medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige radiologie röntgentechniek

beschrijving

Radiologie maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. De uitgave van deze boeken is een initiatief van het project Samenwerkingsverband Leermiddelen, in samenwerking met de redacties en auteurs uit het werkveld.

Dit boek is een vervolg op en afgeleid van de boeken Techniek in de radiologie en Radiodiagnostisch onderzoek. Vanaf 2010 zijn deze twee boeken vervangen door drie delen, die sterk zijn uitgebreid en geactualiseerd:Computertomografie, Radiologie en Magnetic Resonance Imaging.

Radiologie bevat een beschrijving van de röntgentechniek en instelkunde, en daarnaast een overzicht van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en kwaliteitsaspecten van het beroepsveld van de MBB'er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige). Deel 1 Techniek beschrijft het basisprincipe van de radiologie en de toepassing hiervan in de praktijk. Nieuwe technische begrippen komen uitgebreid aan bod. Deel 2 gaat in op de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid die zowel aan de röntgenapparatuur als aan de MBB'ers worden gesteld, waarbij ook de patiëntveiligheid aan bod komt. Deel 3 geeft een uitvoerige beschrijving van de instellingen voor het maken van standaardröntgenopnamen met alle benodigde gegevens, ondersteund door fotomateriaal en illustraties. Hierbij is een onderverdeling gemaakt per tractus. Verder is er speciale aandacht voor mammografie, traumatologie en röntgenonderzoek bij kinderen.

Behalve voor MBB'ers in opleiding is Radiologie ook bij uitstek geschikt voor MBB'ers werkzaam in de radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie. Het boek is ook een goede introductie voor radiologen, al dan niet in opleiding, en een betrouwbaar naslagwerk voor artsen in opleiding.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Beschrijft de röntgentechniek en instelkunde
Bevat een overzicht van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en kwaliteitsaspecten van het beroepsveld van de MBB'er
Leer het basisprincipe van de radiologie en de toepassing hiervan in de praktijk
Gaat in op de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid die zowel aan de röntgenapparatuur als aan de MBB'ers worden gesteld
Maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.