Nucleaire geneeskunde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nucleaire geneeskunde

gebonden: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814522, 736 blz., September 2016
Formaat: 24.7 (h) x 18.0 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 1664 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Wim van den Broek; Peter Barneveld; Natascha Bruin; Clara Lemstra

trefwoorden: mbb medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen nucleaire geneeskunde pet/ct radioactieve verbindingen radiotherapie spect/ct

beschrijving

In dit boek worden alle aspecten van de nucleaire geneeskunde behandeld: onderzoek en therapie met behulp van radioactieve verbindingen, de bereiding van radioactieve verbindingen, de benodigde apparatuur en stralingsbescherming van patiënt en personeel. In deze uitgave zijn recente ontwikkelingen binnen nucleaire geneeskunde verwerkt, zoals PET/CT en SPECT/CT. Geheel nieuw is een hoofdstuk over de toepassingen, uitvoering en interpretatie van PET/CT (hoofdstuk 5). De systematische indeling van het boek maakt het lezen buitengewoon gemakkelijk. 


Alle onderwerpen in Nucleaire geneeskunde zijn beschreven vanuit de Nederlandse situatie, waarbij ruime aandacht is besteed aan de van toepassing zijnde wetgeving.

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor MBB'ers (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen) in opleiding, maar daarnaast ook voor afgestudeerde MBB'ers die zich willen specialiseren op het gebied van de nucleaire geneeskunde. Voor medisch specialisten in opleiding en studenten technische geneeskunde is het boek een goede introductie. Voor basisartsen en huisartsen is het een zeer handig naslagwerk. 

Nucleaire geneeskunde maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. De auteurs zijn allen werkzaam in ziekenhuizen in Nederland en België.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBehandelt alle aspecten van de nucleaire geneeskunde
Beschreven vanuit de Nederlandse situatie, waarbij ruime aandacht is besteed aan de van toepassing zijnde wetgeving
Bedoeld voor MBB'ers (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen) in opleiding, maar daarnaast ook voor afgestudeerde MBB'ers die zich willen specialiseren op het gebied van de nucleaire geneeskunde
Maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.