Interpretatie van ECG's

een introductie

Tomas B. Garcia

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Interpretatie van ECG's

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814454, geïllustreerd, 280 blz., October 2016
Formaat: 29.8 (h) x 21.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 905 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

redactie: J.S.S.G. de Jong

trefwoorden: cardiologie elektrocardiogram hart hartfilmpje hartonderzoek hartritmestoornissen hartspier interpretatie van ecg's opvolger van dubin ...

beschrijving

Dit boek behandelt het complexe onderwerp van de elektrocardiografie. De eenvoudige en doeltreffende benadering maakt het interpreteren van ECG's begrijpelijk. 
Voor iedereen met minimale ervaring in de interpretatie van ECG’s voorziet dit boek in alle behoeften. Door de combinatie van oefeningen met ECG-uitslagen, testvragen en heldere kleurenafbeeldingen wordt het eenvoudiger om de nodige kennis te verwerven en toe te passen op het ECG als geheel. De tekst is vriendelijk van toon en makkelijk leesbaar. 
Door het hele boek is de tekst verrijkt met echte ECG-stroken op ware grootte, die in de tekst geanalyseerd worden ter illustratie van de behandelde stof. 
Testvragen aan het eind van elk hoofdstuk helpen de student om de kennis makkelijker op te nemen.
Een afsluitend deel met extra oefen-ECG’s en bijbehorende besprekingen biedt de student de mogelijkheid om alle interpretatievaardigheden die in dit boek worden aangeboden, uiteindelijk gecombineerd te leren toepassen.
De Nederlandse vertaling van 'Introduction to 12-Lead ECG'.
Onder redactie van dr. J.S.S.G. de Jong, cardioloog en oprichter/ontwikkelaar van ECGpedia.

Dit boek is geschreven voor de beginnende student op het vlak van elektrocardiografie. De structuur van het boek geeft je de gelegenheid in je eigen tempo te werken, doordat de informatie in hapklare onderdelen is geordend. Ook is het boek geschreven met een vriendelijke, gemakkelijk leesbare toon en stijl zodat je je op je gemak voelt tijdens het lezen. Hier en daar wordt wat humor gebruikt, omdat het leven kort is en we niet moeten vergeten plezier te maken. Op die manier hopen we het lezen prettiger en het leren efficiënter te maken. 
Het boek is verdeeld in drie delen: 
Deel 1 biedt de basiskennis over complexen, golven en intervallen, en over elektrocardiografie en kalibratie. Je leert hoe de standaard hartslag ofwel het hartcomplex eruitziet en je neemt de basale anatomie van het hart en het elektrische geleidingssysteem nog eens door. Ook leer je hier hoe je bepaalde instrumenten gebruikt die bij de interpretatie van ECG’s handig zijn. 
Deel 2 behandelt elke golf en elk interval van het hartcomplex, de hart-as en de 12-kanaals presentatie van een aantal ritmestoornissen. In dit boek kunnen niet alle ritmes aan de orde komen, alleen die ritmes die voor het beginnersniveau nodig zijn. Deel 2 bevat ook de elektrocardi¬ografische criteria voor de verschillende vormen van acuut myocardin¬farct en biedt voorbeelden van elk. 
Deel 3 bevat tien extra, unieke 12-kanaals ECG’s om je interpretatie¬vaardigheden te oefenen. Van elk ECG is een analyse opgenomen.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMaakt het interpreteren van ECG's eenvoudig en begrijpelijk
Meer begrip door gebruik van heldere kleurenafbeeldingen door het hele boek heen
Overzichtelijke horizontale paginaopmaak
Vertaling van bestseller van Amerikaanse top-auteur Tomas B. Garcia
Efficiënt leren door de mogelijkheid om aantekeningen te maken achterin in het boek
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.