Jeugdige delinquenten

Praktijk en achtergrond

Merel van Dorp; Semra Aytemur; Nienke Swart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jeugdige delinquenten

paperback/ gebrocheerd: € 32.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814393, geïllustreerd, 128 blz., January 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 241 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: delinquentie jeugd-tbs / pij jeugdhulp jeugdstrafrecht jeugdzorg jongeren kinderrechter

beschrijving

Dit boek laat zien welke vooroordelen over criminele jongeren kloppen en met welke we beter kunnen afrekenen. Het maakt duidelijk hoe factoren als etniciteit, vrienden, opvoeding en woonplek de ontwikkeling van crimineel gedrag beïnvloeden. Het boek is geschreven voor studenten, beleidsmakers, juristen en professionals in de jeugdzorg.

Jeugdige delinquenten beschrijft jeugdcriminaliteit aan de hand van interviews met hulpverleners, wetenschappers, juristen en jongeren. Ook geeft het uitleg over onderzoek, theorieën, programma’s en methoden, en wisselt dat af met verhalen uit de advocatuur. Zo biedt het een brede blik op de complexiteit van delinquentie vanuit pedagogisch, psychologisch, sociaalwetenschappelijk en juridisch oogpunt. 

Jeugdige delinquenten geeft handvatten om de achtergronden van jongeren met een criminele carrière te begrijpen. Deze kunnen worden ingezet om jeugdcriminaliteit tegen te gaan. Het boek is te gebruiken als lesstof en te lezen als vakliteratuur of als populairwetenschappelijke literatuur voor lezers die geïnteresseerd zijn in, of betrokken zijn bij, delinquente jeugd.

Merel van Dorp is journalist en sociaalwetenschapper, gespecialiseerd in risicojeugd en jeugdhulp. Strafrechtadvocate Semra Aytemur en voormalig strafrechtadvocate Nienke Swart (nu werkzaam als officier van justitie) beschrijven de jongeren die zij verdedigen in de rechtbank. 


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Een brede blik op de complexiteit van jeugddelinquentieUitleg over onderzoek, theorieën en methodenGeschreven voor studenten, beleidsmakers, juristen en professionals in de jeugdzorg


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.