Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling

Marike van Gemert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling

paperback/ gebrocheerd: € 37.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814355, 293 blz., March 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 530 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: gespreksvoering kindermishandeling kinderen en mishandeling kindermishandeling onveilige thuissituatie praten met kinderen

beschrijving

Kinderen die kindermishandeling meemaken, voelen zich vaak te weinig gezien en gehoord. Dit boek laat zien hoe je ruimte geeft voor hun verhaal en inbreng  en geeft daarmee concrete handreikingen om deze kinderen daadwerkelijk centraal te stellen. Het boek richt zich op jeugdhulpverleners en andere professionals die in hun werk te maken krijgen met kinderen in onveilige thuissituaties.

Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling is geschreven in de overtuiging dat je kinderen en gezinnen veel beter kunt helpen als je weet hoe het kind zijn of haar situatie beleeft. Het maakt duidelijk waar hulpverleners rekening mee moeten houden. Wat maakt het opgroeien in onveiligheid complex en wat betekent dat voor gesprekken met deze kinderen?

Het boek bespreekt wat de ingrediënten zijn van een goed gesprek en hoe je een vertrouwensband opbouwt met het kind. De vele voorbeelddialogen, citaten van jongvolwassen ervaringsdeskundigen en dilemma’s uit de praktijk maken het boek ook erg toegankelijk voor professionals voor wie deze gesprekken geen dagelijkse kost zijn. 

 

Kim: ‘Het gaat er niet om dat iemand ons komt redden, het gaat erom dat iemand mij ziet!’

 

Marike van Gemert is trainer en deskundige op het gebied van praten met kinderen over kindermishandeling. Vanuit de Academie voor Praten met Kinderen leidt ze professionals hierin op: www.academiepratenmetkinderen.nl

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Schetst de complexiteit van kindermishandeling

Legt uit hoe een goed gesprek wordt vormgegeven

Geeft concrete handreikingen voor in de praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.