Intensive-care-verpleegkunde Leerboek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Intensive-care-verpleegkunde Leerboek

gebonden: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814294, 454 blz., June 2016
Formaat: 27.3 (h) x 19.7 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 1347 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: G.T.W.J. van den Brink; E.W.M. Lindsen

beschrijving

Deze editie van het Leerboek intensive-care-verpleegkunde is aangepast aan nieuwe inzichten en protocollen en beschrijft het volledige actuele terrein van de intensive-care-verpleegkunde. 

Dit tweedelige leerboek wordt gebruikt in de opleiding tot intensive-care-verpleegkundige in Nederland en België en in een aantal opleidingen met een overeenkomstig karakter. Daarnaast is het een actueel naslagwerk voor de intensive-care-verpleegkundige in de praktijk.

Deel 1 begint met een introductie tot de intensive care en de ervaringen en psychosociale behoeften van de patiënten op de afdeling intensive care. Aansluitend volgen uitgebreide hoofdstukken over het hart en het bloedvatenstelsel. In het hoofdstuk Bloed zijn de onderdelen milieu intérieur en infectie en weerstand opgenomen. Het hoofdstuk Shock bevat naast de medische en verpleegkundige aspecten van shock ook het onderwerp multi-orgaanfalen. Het hoofdstuk Cardiopulmonaire resuscitatie beschrijft de laatste protocollen zoals die door de Nederlandse Reanimatieraad en de European Resuscitation Council zijn vastgesteld.

Deel 2 vervolgt met hoofdstukken over de huid- en wondverzorging op de afdeling intensive care, de respiratie, het centrale zenuwstelsel, het renale systeem, het gastro-intestinale systeem en endocriene ziekten. Dit deel wordt afgesloten met capita selecta waarin zijn opgenomen de regulatie van de lichaamstemperatuur, pijnbestrijding, traumatologie en farmacotherapie.

Geert van den Brink is als directeur verbonden aan de Radboud Zorgacademie te Nijmegen en daarnaast coördinator van de masteropleiding Physician Assistant van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Frans Lindsen werkte tot 1 maart 2013 als senior opleidingsadviseur bij het Landsteiner Instituut van het Medisch Centrum Haaglanden te Den Haag. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beschrijft het volledige actuele terrein van de verpleegkunde

Gaat verder dan de basisprincipes

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.