Emotieregulatie

training voor psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters

Matthias Berking

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Emotieregulatie

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036814102, geïllustreerd, 198 blz., October 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 344 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

vertaald door: Bureau Talkbridge

bewerkt door: Timon Meynen

beschrijving

Dit boek biedt psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters een wetenschappelijke onderbouwing en een concreet stappenplan voor een emotieregulatietraining. Deze training kan helpen bij de behandeling van angstproblemen, depressieve klachten, eetstoornissen, agressieregulatie of persoonlijkheidsstoornissen.

Het eerste deel van Emotieregulatie gaat in op de samenhang tussen tekorten in de emotieregulatie en psychische stoornissen. Ook de implicaties daarvan voor de therapeutische praktijk worden belicht. Het tweede deel van het boek biedt een handleiding voor de Training Emotionele Competenties. De uitleg in deze handleiding is zo concreet, dat ervaren professionals er meteen mee aan de slag kunnen. Het derde deel beschrijft onder meer de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de training.

Matthias Berking is psychotherapeut en professor Klinische Psychologie en Psychotherapie aan de Universiteit van Erlangen-Nürnberg (Duitsland). De afgelopen 10 jaar heeft hij zich gefocust op het verklaren van de relevantie van emotieregulatievaardigheden voor de ontwikkeling en instandhouding van psychische stoornissen. Hij publiceerde verschillende onderzoeksartikelen en boeken over dit onderwerp.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt de regulatie van gevoelend te bevorderen

Biedt een gemakkelijk te geven training in zeven stappen en is breed inzetbaar

Geeft de zekerheid van evidence-based werken

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.