Functioneel urologische en seksuele klachten bij de man

de mannenkliniek in de praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Functioneel urologische en seksuele klachten bij de man

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813976, 192 blz., September 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

redactie: Bert-Jan de Boer; Adrie Heijnen

trefwoorden: erectiele disfunctie overactieve blaas man plasklachten man urologische klachten bij mannen vroegtijdige zaadlozing

beschrijving

In uw handen ligt het boek dat is geschreven voor huisartsen, is samengesteld onder redactie van huisartsen en gaat over problemen die vooral oudere mannen treffen, zoals mictieklachten, seksuele functiestoornissen en bekkenpijn. Enkele onderwerpen, zoals vroegtijdige zaadlozing, betreffen echter ook jonge mannen.De schrijvers van dit boek zijn allen gespecialiseerd in beschreven onderwerpen. Het boek is te gebruiken als naslagwerk, maar is ook bedoeld als praktische instructie voor (huis)artsen bij het doen van medische handelingen, zoals een rectaal toucher.In vele gevallen kan eenvoudige voorlichting al voldoende effectief zijn (bijvoorbeeld met instructie voor oefeningen, of het gebruik van een glijmiddel of het aanpassen van de eisen die de man zichzelf stelt aan reële mogelijkheden), en soms is medicamenteuze behandeling nodig om het probleem te verhelpen. Bij gecompliceerde problemen zal verwijzing of naar de specialist of naar een daartoe speciaal uitgeruste huisarts plaatsvinden. Daar waar huisartsgeneeskundige richtlijnen beschikbaar zijn worden deze aangehouden. Dit boek geeft ook ruimte aan de wensen en gedachten van de patiënt zelf, die staat immers bij functiestoornissen centraal in de behandeling.De redactie meent dat in dit boek voor de huisarts belangrijke informatie over deze onderwerpen op praktische wijze is vastgelegd.Dr. Bert-Jan de Boer is huisarts, werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht en bij Mannenkliniek de Boer: Mannen, Gezondheid & Zorg, Baarn.

Dr. Adrie Heijnen is huisarts-seksuoloog NVVS, werkzaam bij Huisartsenpraktijk Heijnen & de Meij, Amsterdam en bij het Seksuologie Centrum Amsterdam.

Beiden zijn medisch seksuoloog - FECSM en lid en bestuurslid van SEKSHAG, de expertgroep Seksuele Gezondheid, SOA en HIV, verbonden aan het NHG.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMet veel praktische tips

Geeft ook ruimte aan wensen en gedachten van de patiënten zelf

Auteurs zijn specialist op het gebied van de behandelde onderwerpen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.