De huisarts en de patiënt met een verstandelijke beperking

H.M.J. van Schrojenstein Lantman-de Val; J.F.M. Metsemakers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De huisarts en de patiënt met een verstandelijke beperking

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813778, 77 blz., August 2016
Formaat: 23.5 (h) x 17.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 155 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Practicum huisartsgeneeskunde

beschrijving

Mensen met een verstandelijke beperking doen voor hun gezondheidszorg steeds vaker een beroep op de huisarts, omdat zij meer en meer participeren in de 'normale' maatschappij. Het boek de huisarts en de patiënt met een verstandelijke beperking geldt als handvat voor huisartsen. Om de meest voorkomende klachten van desbetreffende patiënten te kunnen doorzien, te begrijpen en uiteindelijk te behandelen.

Wat verstaan we precies onder een persoon met verstandelijke beperking? Hoe communiceer je met hem of haar? Hoe gaat hij of zij om met seksualiteit? Deze nieuwste bundel uit de serie Practicum Huisartsgeneeskunde geeft met behulp van sluitende definities antwoordt op deze en vele andere vragen. Aan de hand van een treffende casuïstiek behandelt deze uitgave de meest voorkomende klachten van de patiënt met handicap. Veel van die klachten hangen samen met de aard van de handicap, zoals neurologische, psychiatrische en motorische problemen. Of problemen bij horen en zien. Ook leefomstandigheden zijn sterk van invloed op de gezondheidsproblemen van mensen met een verstandelijke handicap. Dit boek gaat uitgebreid op deze en andere specifieke gevallen in. Kortom, dit kennisboek is een verdraaid handig instrument voor iedere huisarts die mensen met een verstandelijke beperking behandelt.

In de reeks Practicum Huisartsgeneeskunde wordt in ieder deel een specifiek onderwerp toegelicht met herkenbare, concrete voorbeelden. Telkens door een auteur die specialist is op zijn terrein. De delen zijn door de hoge kwaliteit en de directe toepasbaarheid onmisbaar voor elke huisarts. 


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingAan de hand van een treffende casuïstiek behandelt deze uitgave de meest voorkomende klachten van de patiënt met handicap

Toegelicht met herkenbare, concrete voorbeelden

Handvat voor huisartsen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.