Gedragsanalyse en -therapie

bij mensen met een verstandelijke beperking

Robert Didden; Pieter Duker; Daniël Seys

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gedragsanalyse en -therapie

paperback/ gebrocheerd: € 58.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813631, geïllustreerd, May 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 267 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

trefwoorden: gedragsanalyse gedragskundigen gedragstherapie handicap probleemgedrag verpleegkunde verstandelijk

beschrijving

Gedragsanalyse en gedragstherapie hebben veel bijgedragen aan de uitbreiding van de kennis over probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking. Probleemgedrag hangt niet alleen samen met de kenmerken van de betrokken persoon, maar evenzeer met de kenmerken van diens sociale en fysieke omgeving. Voordat met een behandeling kan worden gestart, dient de gedragskundige deze samenhang te onderzoeken. Gedragsanalyse en -therapie bij mensen met een verstandelijke beperking biedt u, gedragskundigen, een model voor functionele analyse en behandeling, waarvan de effectiviteit op wetenschappelijke wijze is aangetoond.

Bovendien geven de auteurs op grond van hun praktijkervaringen aan onder welke voorwaarden u een behandeling met succes uitvoert en op welke manieren u de effectiviteit van een behandeling evalueert.

Dit boek is primair bestemd voor u als gedragskundigen, maar kan ook artsen, (kinder)psychiaters, ouders en andere opvoeders steunen in hun streven de kwaliteit van zorg en leven van een mens met een verstandelijke beperking te verhogen.

Over de auteurs Dr. Robert Didden is universitair docent bij de Vakgroep Orthopedagogiek van de Radboud Universiteit. Prof.dr. Pieter Duker is als hoogleraar Gehandicaptenzorg verbonden aan dezelfde vakgroep en als gz-psycholoog werkzaam bij Stichting Plurijn. Dr. Daniël Seys is gz-psycholoog en universitair docent bij voornoemde vakgroep. Hij is tevens hoofd Behandeling en Onderzoek van De Winckelsteegh, inclusief de behandelunit voor kinderen met zeer ernstige voedselweigering. Alle auteurs zijn als consulent werkzaam voor regionale Centra voor Consultatie en Expertise.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVergroot uw kennis over probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking

Legt een model uit voor analyse en behandeling

Geeft handvatten om behandelingen succesvol uit te voeren en te evalueren

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.