Triage voor de spoedeisende hulp

Manchester Triage Group

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813570, 192 blz., May 2016
Formaat: 23.5 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 328 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

vertaald door: Ronald de Caluwé; Piet Machielse

beschrijving

‘Triage voor de spoedeisende hulp’ is de basis voor het Manchester Triage Systeem (MTS) waarbij op de spoedeisendehulp-afdeling de mate van risico die de patiënt loopt de prioritering bepaalt.
Het Manchester Triage Systeem is wereldwijd het meest gebruikte triagesysteem. Miljoenen mensen worden jaarlijks op spoedeisendehulp-afdelingen met behulp van dit systeem beoordeeld om tot een juiste, professionele prioritering te komen.

In deze tweede druk zijn aanbevelingen verwerkt die voortkomen uit het triageproces zelf, alsmede uit veranderingen in de zich ontwikkelende praktijk. Enkele veranderingen zijn:
- aangepaste en uitgebreide stroomschema's
- nieuwe stroomschema's voor allergie en palpitaties
- het inpassen van nieuwe behandelwijzen, zoals revascularisatie voor CVA patiënten
- het invoegen van nieuwe discriminatoren, zoals acuut neurologisch functieverlies en relevante pulmonale voorgeschiedenis
Er zijn ook enkele nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Deze gaan over het gebruik van het MTS bij telefonische triage, bij het stroomlijnen van het zorgproces, en over het gebruik als een waarschuwings-/scoringssysteem. Deze uitgave bespreekt ook de rol van triage op een moderne spoedeisendehulp-afdeling en toont bovendien het belang van klinische prioritering aan.

‘Triage voor de spoedeisende hulp’ is daarom een onmisbaar handboek voor alle professionals die in de acute gezondheidszorg werken, waarbij de patiënt zich vaak zonder afspraak presenteert op een spoedeisendehulp-afdeling.

De vertalers zijn gecertificeerd instructeur van het Manchester Triage Systeem.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVerbreed uw kennis van het Manchester Triage Systeem

Bevat aangepaste en uitgebreide stroomschema's

Met veel praktische voorbeelden
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.