Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie

paperback/ gebrocheerd: € 59.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813495, geïllustreerd, 423 blz., May 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 714 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: D. Cambier; J.S.M. Hobbelen; N.M. de Vries

beschrijving

Dit boek geeft fysiotherapeuten een actueel overzicht van kennis en vaardigheden om (kwetsbare)ouderen adequaat te onderzoeken en behandelen. Uitgaande van gezond ouder worden en de daarbij beïnvloedende factoren zal de transfer worden gemaakt naar de oudere bij wie het allemaal wat moeizamer en gecompliceerder verloopt.

Wat zijn de gevolgen van ouder worden voor spieren en spierfunctie,  mobiliteit, posturale controle en uithoudingsvermogen? Hoe bepaal je (klinimetrisch) hierbij welke behandelinhoud en –modaliteiten het meest geschikt zijn? Naast het fysieke aspect bij veroudering wordt ook aandacht geschonken aan voeding, psychische en sociale factoren.

De specifieke aandoeningen die frequent bij de oudere patiënt voorkomen worden in casuïstiek vorm besproken. Zo wordt er stilgestaan bij zowel cardiovasculaire, respiratoire, orthopedische als neurologische en oncologische aandoeningen en de gevolgen van deze aandoeningen voor het onderzoek en de behandeling van de fysiotherapeut/kinesitherapeut. Uiteraard wordt in dit belangrijke naslagwerk ook aandacht geschonken aan het klinisch redeneren en prioriteren bij multi-pathologie.

Geriatriefysiotherapeuten worden geregeld geconfronteerd met een aantal specifieke aandachtsgebieden, zoals valpreventie, depressie en de (bij)werkingen van medicatie. Dit boek bespreekt deze specifieke, maar veel voorkomende situaties en de betekenis daarvan voor het fysiotherapeutisch proces.

Deze uitgave is bestemd voor (geriatrie)-fysiotherapeuten/kinesitherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en alle andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van de ouder wordende mens.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Het boek richt zich op alle aspecten van veroudering: van gezond ouder worden tot kwetsbare ouderen

Overzicht van belangrijkst aandoeningen en hun fysiotherapeutische behandeling

Wetenschappelijke inzichten vertaald naar de klinische praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.