Leerboek klinische neurologie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek klinische neurologie

paperback/ gebrocheerd: € 89.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813334, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 27.9 (h) x 21.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1215 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.B.M. Kuks; J.W. Snoek

trefwoorden: actuele inzichten hersenen neurologie neurologische ziektebeelden zenuw zenuwstelsel

beschrijving

Dit boek is aangepast aan de laatste (internationale) inzichten, richtlijn en onderzoeksresultaten op het gebied van neurologie. Hierbij is aansluiting gezocht bij in Nederland en België gehanteerde behandelrichtlijnen. Hierdoor sluit het boek nauw aan bij de informatiebehoefte in het onderwijs en de dagelijkse praktijk.

De lezer wordt vanuit basisbegrippen naar complexe fysiologische concepten gevoerd. Negen hoofdstukken zijn gewijd aan de neurologische basiswetenschappen en bieden een vooruitblik op het werk in de kliniek. De zeventien klinische hoofdstukken zijn geschreven vanuit het ziektemodel, zodat de lezer een overzicht van een groot aantal neurologische ziektebeelden krijgt. Elk hoofdstuk begint met een patiëntencasus en plaatst zo de geboden theorie in een praktisch kader. Het boek biedt bovendien veel verhelderende tabellen en schematische afbeeldingen.

Leerboek klinische neurologie is ook online te raadplegen. Op de website vindt de lezer de gehele inhoud van het boek, aangevuld met toetsvragen en ander extra materiaal.

De uitgave is bestemd voor gebruik in het medische en paramedische onderwijs en is tevens geschikt voor opleidingen in de verpleegkunde, de bewegingswetenschappen en de medische biologie. Het boek fungeert als naslagwerk voor artsen en fysiotherapeuten in de dagelijkse praktijk. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGaat verder dan de basisprincipes

Beschrijft de theorie aan de hand van casussen

Beschrijft de laatste inzichten en onderzoeksresultaten op het gebied van neurologie

Biedt verhelderende tabellen en schematische afbeeldingen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.