Ritme- en geleidingsstoornissen

Mark van den Boogaard

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813273, geïllustreerd, March 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 458 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

In Ritme en geleidingstoornissen staan op een systematische manier de meest voorkomende, maar ook minder bekende hartritme en geleidingsstoornissen.
In het eerste hoofdstuk over de elektrofysiologie van het hart wordt de basis gelegd voor de kennis die nodig is om meer inzicht te krijgen in het ontstaan en de mechanismen achter de ritme- en geleidingsstoornissen.
Vervolgens worden de ritme- en geleidingsstoornissen besproken, steeds beginnend met belangrijke achtergrondinformatie gevolgd door de hemodynamische gevolgen en eventuele klachten van de patiënt. Daarna wordt de therapie besproken aan de hand van de laatste behandelingsinzichten. Alle behandelde stoornissen zijn voorzien van een en soms meer voorbeeldritmestroken. De kenmerken van iedere ritmestoornis wordt aan het einde van iedere paragraaf nog eens in een apart kader kort samengevat.

Na alle theorie volgt aan het eind van het boek een hoofdstuk met veel oefenritmestroken die op ware grootte zijn afgebeeld. Iedere ritmestrook is voorzien van een analyse. In deze druk zijn 50 oefenstroken toegevoegd waarmee de totale hoeveelheid op 125 is gekomen. De vijfde druk is inhoudelijke niet gewijzigd ten opzichte van de vierde druk.

Voor wie is dit boek geschikt? Voor eenieder die frequent te maken krijgt met het interpreteren van een hartritme, zoals:

  • verpleegkundigen (werkzaam op intensive care, coronary care, medium care, hartfunctieafdeling, SEH, ambulance, anaesthesie);
  • nurse practioners;
  • physicians-assistents;
  • arts-assistenten en co-assistenten;
  • geïnteresseerden in hartritme en geleidingsstoornissen.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVerbreed uw begrip in zowel de meest voorkomende als minder bekende stoornissen

Bevat aan het eind van het boek een hoofdstuk met opdrachten

Rijk geïllustreerd met oefenritmestroken op ware gootte
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.