Inspannings- en sportfysiologie

W.Larry Kenny; Jack H. Wilmore; David L. Costill

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inspannings- en sportfysiologie

paperback/ gebrocheerd: € 124.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813259, geïllustreerd, 600 blz., July 2016
Formaat: 27.6 (h) x 21.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 1938 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

vertaald door: Gerard M. van der Poel

trefwoorden: fysiologie inspannings- en sportfysiologie inspanningsfysiologie sport sportfysiologie

beschrijving

Inspanningsfysiologie is dé basis voor het begeleiden van bewegen, bijvoorbeeld voor training, bewegingsonderwijs en oefentherapie. Dit boek is het wereldwijde standaardwerk voor de inspannings- en sportfysiologie. De auteurs van de Amerikaanse uitgave, Larry Kenney, Jack Wilmore en David Costill, zijn absolute topwetenschappers op dit vakgebied. 
 
Deze derde, geheel geactualiseerde, Nederlandse editie van Inspannings- en sportfysiologie biedt toegankelijke, goed leesbare, wetenschappelijk onderbouwde, up-to-date kennis. Dit bijzonder complete boek besteedt veel aandacht aan de basisinspanningsfysiologie: Hoe werkt het menselijke lichaam tijdens inspanning? Daarnaast kijkt het uitgebreid naar de invloed van de omgeving op ons lichaam (hoogte, warmte, kou) en naar de invloed van leeftijd en sekse bij inspanning en sport. Verder wordt ingegaan op trainen voor prestaties, en de invloed daarop van voeding en lichaamssamenstelling. Ook de aanpak en effecten van bewegen gericht op gezondheid komen uitgebreid aan de orde. De uitgave is rijk geïllustreerd en bevat tal van praktische en aansprekende voorbeelden. En de geheel nieuwe, aanvullende digitale verrijking, met videofragmenten, animaties en vragen, completeert deze derde Nederlandse editie.

Gedegen kennis van inspannings- en sportfysiologie is onmisbaar voor (aankomende) bewegingswetenschappers, docenten lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, coaches, trainers en andere professionals op het gebied van bewegen. Met de kennis van Inspannings- en sportfysiologie, zowel een handboek als een compleet naslagwerk, is het mogelijk uit te groeien tot een professionele begeleider.
Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVerbreed uw begrip van de basisinspanningsfysiologie

Auteurs zijn experts op het gebied van inspannings- en sportfysiologie

Vat de laatste wetenschappelijk inzichten samen

Met veel praktische voorbeelden

Rijk geïllustreerd
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.