Voeten en nagels

handboek voor pedicures, podotherapeuten en andere voetspecialisten

Johan Toonstra; Anton de Groot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voeten en nagels

paperback/ gebrocheerd: € 62.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813174, 220 blz., June 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 447 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Voeten en nagels is de herziene versie van Nagelaandoeningen (2010).

Dit boek helpt voetzorgverleners als (medisch) pedicures, podotherapeuten en podologen de meeste nagelaandoeningen te herkennen. Het biedt bovendien informatie over de mogelijke oorzaken. Met deze kennis kan de voetzorgprofessional beslissen de nagelafwijking - indien mogelijk en nodig - zelf te behandelen, te kiezen voor een afwachtend beleid of door te verwijzen naar de huisarts. Het boek helpt ook de cliënt goed te informeren over alle aspecten van de nagelaandoening.

De auteurs behandelen afwijkingen in de vorm en structuur van de nagel, kleurverandering, loslaten van nagels, afwijkingen rondom de nagel zoals omloop, afwijkingen bij psoriasis, bij schimmelinfecties en bij andere huidaandoeningen, de pijnlijke nagel, aandoeningen door trauma, invloed van geneesmiddelen op het nagelapparaat, veranderingen door inwendige ziekten en tumoren van het nagelapparaat. 

De auteurs, beiden (voormalig) dermatoloog, schreven eerder voor voetzorgverleners Voeten en huid (2009, tweede editie 2016), Voeten en kanker (2016) en Voeten en schimmels (2016). 

In Voeten en nagels, de tweede editie van Nagelaandoeningen (2010) kan gezocht worden op symptomen en op oorzaken van nagelaandoeningen die in het boek worden behandeld. Ruim 200 afbeeldingen van hoge kwaliteit maken de teksten inzichtelijk en vergemakkelijken het herkennen van specifieke beelden.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt u de meeste nagelaandoeningen te herkennen

Vergroot uw kennis van mogelijke oorzaken

Rijk geïllustreerd

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.