112 vragen over de zorgverzekeringswet

alles wat huisartsen moeten weten

Christine Beerepoot; Henriëtte Horst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
112 vragen over de zorgverzekeringswet

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813150, geïllustreerd, 125 blz., August 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 125 gram.

Uitgever: Springer Media B.V.

trefwoorden: basispakket gevolgen voor de huisartspraktijk mededingingswet poortwachtersfunctie basiszorg zorgplicht zorgtoeslag zorgverzekeringswet

beschrijving

Dit boek geeft antwoord op  de meest gestelde vragen rondom de zorgverzekeringswet in de huisartsenpraktijk. Het gaat in op de laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving.

De vragen over de zorgverzekering worden vaak in de huisartsenpraktijk gesteld. Ondanks de goede inburgering van de zorgverzekering in Nederland. Omdat de huisarts het eerste aanspreekpunt is voor vragen over gezondheid en ziekte. Vragen zoals:

  • Welke zorg valt onder het basispakket?
  • Wat gebeurt er als de nominale premie niet wordt betaald?
  • Wat is de hoogte van het verplicht eigen risico?
  • Valt huisartsenzorg of medisch specialistische zorg onder het verplicht eigen risico?

Maar ook meer complexe vragen over geschillen en bevoegde instanties en de regeling voor gemoedsbezwaarden komen aan bod.

Jaarlijks vinden er aanpassingen en verbeteringen plaats in de zorgverzekering. Denk daarbij aan de wijzigingen in het basispakket of indexering van eigen betalingen of het eigen risico.

In 2015 is de stelselwijziging van de langdurige zorg ingevoerd. Dit heeft geleid tot pakketwijzigingen in de zorgverzekering. De nieuwe Wet langdurige zorg is ingevoerd alsmede de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de actuele ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk. Zoals de intrede van de praktijkondersteuners somatiek en GGZ in de huisartsenpraktijk.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vergoedingenstructuur voor de huisarts die sinds 2015 grondig is herzien. Steeds meer asielzoekers of illegalen bezoeken de huisarts. Welke vergoedingen zijn dan van toepassing?

112 Vragen over de Zorgverzekeringswet is een praktisch vraag- en antwoordboek voor de huisarts over de zorgverzekeringswet in de huisartsenpraktijk. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft antwoord op de meest voorkomende vragen rondom de zorgverzekeringswet

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen

Met veel praktische voorbeelden
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.