Leerboek intensive-care-verpleegkunde kinderen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek intensive-care-verpleegkunde kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036813099, March 2016
Formaat: 26.5 (h) x 19.0 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 1589 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: G.T.W.J. Brink; T.N.C. Tol; E.M. Vught

trefwoorden: intensive-care kinderen medisch traumatologie verpleegkunde

beschrijving

Het Leerboek intensive-care-verpleegkunde kinderen is een compleet leerboek over de zorg voor kinderen op de intensive care. Deze editie is geheel geactualiseerd en opnieuw en duidelijker gestructureerd.

Na een algemene inleiding wordt het verpleegkundig proces toegelicht. Daarna volgen hoofdstukken over respiratie, circulatie, het centrale zenuwstelsel, het gastro-intestinale systeem, het endocriene systeem, nieren en urinewegen, lichaamstemperatuur en pijn en pijnbestrijding. Elk hoofdstuk begint met een medisch deel dat de anatomie, fysiologie, pathologie, diagnostiek en behandeling beschrijft. Daarna volgt uitvoerige informatie over de verpleegkundige zorg. Het laatste hoofdstuk omvat een aantal capita selecta waarin bijzondere onderwerpen worden behandeld zoals interhospitaal transport, farmacologie en kindertraumatologie.
Het Leerboek intensive-care-verpleegkunde kinderen is bedoeld voor verpleegkundigen die de specialistische vervolgopleiding opleiding intensive-care-kinderverpleegkunde volgen. Ook is het zeer geschikt als naslagwerk voor diegenen die in de praktijk werkzaam zijn, alsmede voor alle verpleegkundigen die in aanraking (kunnen) komen met ernstig zieke kinderen. Het boek sluit uitstekend aan op het eerder verschenen, tweedelige Leerboek Intensive-care-verpleegkunde. 

Een groot team van specialisten op medisch en verpleegkundig gebied leverde hun bijdrage aan dit leerboek. De meesten zijn werkzaam bij een van de kinderziekenhuizen die onderdeel vormen van een universitair medisch centrum.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVerbreed uw begrip over de zorg voor kinderen op de intensive care

Overzichtelijk ingedeeld in onderdelen van het lichaam

Is volledig geactualiseerd

Gaat verder dan de basisprincipes
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.