Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte

Thóra Hafsteindóttir; Marieke Schuurmans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte

paperback/ gebrocheerd: € 61.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812900, 244 blz., November 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 436 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: beroerte hersenbloeding revalidatiecentrum revalidatierichtlijn verpleegkunde

beschrijving

De Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte legt de cruciale verbinding tussen de wetenschappelijke theorie en de dagelijkse praktijk, vanaf de acute opname tot in de revalidatiefase van de transmurale ketenzorg. Voor verpleegkundigen die zorgen voor patiënten met een beroerte, valt het niet mee om de grote hoeveelheid nieuwe wetenschappelijke kennis bij te houden. Voor hen is dit boek geschreven. 

De Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte is een concrete richtlijn. De aanbevelingen zijn evidence based. De aanbevelingen zijn erop gericht niet alleen de professionele zorg voor patiënten efficiënter te maken, maar ook de overdracht van professionele zorg naar mantelzorg, na het ontslag van de patiënt. Zo kan continuïteit van zorg worden gewaarborgd. De Verpleegkundige revalidatierichtlijn beroerte is toepasbaar in de acute fase na de beroerte (op stroke units en afdelingen neurologie van ziekenhuizen), in de revalidatiefase (in revalidatiecentra) en in de chronische fase (in verpleeghuizen en de thuiszorg). De aanbevelingen zijn gericht op patiënten met een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) maar niet op patiënten met een TIA of SAB. 
Belangrijke aanvullende informatie, zoals evidentietabellen, een overzicht van alle aanbevelingen en de methode van richtlijnontwikkeling, die niet in het boek zijn opgenomen zijn wel toegevoegd aan het eboek.

Bestemd voor: Behalve voor verpleegkundigen is dit boek ook zeer geschikt voor studenten verpleegkunde en verplegingswetenschap. Het is immers van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de verpleegkundige als professional, dat op nog meer terreinen onderzoek wordt gedaan.

De tweede druk is inhoudelijk niet gewijzigd ten op zichte van de eerste druk.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingVat de laatste wetenschappelijke inzichten samen

Legt een verbinding tussen de theorie en praktijk

Is toepasbaar in alle fasen na een beroerte
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.