Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

voor therapeuten en professionals

Cecile C.M. Röst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

gebonden: € 66.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812832, geïllustreerd, 110 blz., November 2016
Formaat: 28.3 (h) x 25.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 705 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

illustrator: Marcel Zalme

beschrijving

Bekkenpijn is goed te behandelen, óók tijdens de zwangerschap


Tijdens haar eigen zwangerschappen maakte Cecile Röst ernstige bekkenpijn mee. Deze persoonlijke ervaring combineerde ze met haar professionele kennis als orthopedisch manueel therapeute. Zo kwam zij tot een effectieve aanpak van bekkenpijn. De afgelopen 15 jaar heeft ze veel wetenschappelijk onderzoek verricht. Inmiddels wordt de Röstmethode veelvuldig toegepast door patiënten én hulpverleners, en wordt deze aangeraden door verloskundigen en artsen in heel Nederland maar ook daarbuiten.

De patiënten die de Röstmethode volgen, gebruiken geen hulpmiddelen zoals een bekkenband of rolstoel. In de behandeling staat niet het bestrijden van de pijn centraal, maar het weer doeltreffend kunnen gebruiken van het lichaam. Als het lichaam weer naar behoren functioneert, neemt de pijn af. Op den duur zal de pijn zo goed als verdwijnen.

Het toepassen van deze therapie tijdens en na de zwangerschap is niet alleen een grote steun voor vrouwen met bekkenpijn, maar ook voor hulpverleners die hun patiënten van goed onderbouwde, veilige zorg willen voorzien. De Röstmethode kan niet alleen worden toegepast tijdens en na de zwangerschap, maar ook bij vrouwen in de overgang, bij mannen en vrouwen met chronische pijnproblemen in onderrug of bekken, en bij kinderen met bedplasproblemen of pijnklachten in de bekkenregio.

De vierde druk van Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap is inhoudelijk gelijk aan de derde druk. In dit boek is de basistherapie aangevuld met behandeltechnieken uit andere methodes, die kunnen worden toegepast bij patiënten met afwijkende of meer complexe klachten. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Een effectieve aanpak van bekkenpijn

Veelvuldig toegepast door patiënten én hulpverleners

Aangeraden door verloskundigen en artsen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.