Tijd voor zorg, zorg voor tijd

tijdbesparend werken aan persoonsgerichtezorg

Gabriëlle Verbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tijd voor zorg, zorg voor tijd

paperback/ gebrocheerd: € 38.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812795, geïllustreerd, 116 blz., June 2016
Formaat: 23.9 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Goed gebruik van tijd geeft minder tijdstress en meer kwaliteit van zorg. Dit boek biedt een vorm van timemanagement in de zorg, maar gaat veel verder dan dat. Het maakt zorgprofessionals bewust van hun eigen kracht en steunt hen om een persoonlijke tijdstijl en praktische vaardigheden te ontwikkelen, waardoor ze weerbaar zijn tegen tijdsstress. Pas dan is het mogelijk gericht tijd te nemen voor cliënten.

 Het boek geeft een beschrijving van de verschillende tijdstijlen van cliënten en zorgprofessionals. De competenties en vaardigheden om goed met tijd om te gaan zijn in kaart gebracht. Het biedt handvatten om eigen ruimte en invloed te benutten. Grip hebben op de manier waarop je je tijd besteedt is een voorwaarde voor zelforganisatie in de zorg.

 Het boek bevat praktische oefeningen om te werken aan een houding van ‘rust’, waaronder een tijdsdrukmeter, reflectieopdrachten en oefeningen om tijdbesparend zorg te geven en toe te komen aan de kern van het werk. Ook de rol van coaches en management bij het verbeteren van werkprocessen en hun voorbeeldfunctie komt aan bod. Een Persoonlijk Tijdsplan biedt een eigen overzicht om goed met tijd om te gaan.

 Tijd voor zorg, zorg voor tijd is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn, of als student opgeleid worden voor, zorgberoepen (verpleging, verzorging), als behandelaars (paramedici) of managers/ zorgcoaches op MBO+ en HBO-niveau. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Legt verschillende tijdstijlen uit van cliënten en zorgprofessionals

Geeft handvatten om goed met tijd om te gaan

Gaat verder dan de basisprincipes

Met veel praktische oefeningen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.