Revalideren na CVA in het revalidatiecentrum en verpleeghuis

handboek voor verzorgenden en verpleegkundigen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Revalideren na CVA in het revalidatiecentrum en verpleeghuis

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812535, geïllustreerd, 176 blz., September 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 351 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Bianca Buijck

beschrijving

Verzorgenden en verpleegkundigen hebben een belangrijke taak bij de revalidatie, voorlichting, preventie, verzorging en begeleiding van patiënten met een Cerebro Vasculair Accident (CVA). De zorgverlening aan deze patiënten is specifiek en daarvoor is deskundigheid vereist die verder gaat dan algemene neurologische kennis en ervaring. Verder moeten ze op een effectieve en efficiënte wijze samenwerken met verschillende professionals zowel binnen als buiten de eigen instelling. Dit boek biedt daarom een integrale kennis van alle aspecten van de behandeling, verzorging en begeleiding van patiënten met een CVA.

De eerste hoofdstukken behandelen de medische aspecten en specifieke symptomen na een CVA, de daaruit volgende beperkingen en welke interventies zicht bieden op herstel van functies. Vervolgens komen de verschillende fasen na een CVA aan de orde, zoals welke zorg patiënten ontvangen in de chronische fase. Met dit boek doen de verzorgende en verpleegkundige ook kennis op over het belang van observeren, de behandeling en begeleiding bij communicatieproblemen, slikproblematiek, ADL, blaas-darmproblematiek, revaliderend MDT en schouder-hand problematiek. Met behulp van foto’s wordt uitgelegd hoe verzorgenden en verpleegkundigen patiënten kunnen verplaatsen.

In de verschillende hoofdstukken vinden verzorgenden en verpleegkundigen uitleg over het effectief en efficiënt samenwerken met verschillende professionals zowel binnen als buiten de eigen instelling, evenals met de naasten en mantelzorgers van de CVA-patiënt. Ook gaat het boek in op de psychosociale problematiek van de patiënt na een CVA, zoals gedrag en cognitie. De laatste twee hoofdstukken gaan in op de organisatie van zorg na een CVA: de organisatie op de revalidatieafdeling en in de ketensamenwerking. In het boek zijn er tal van voorbeelden te vinden die de lesstof begrijpelijker maken.

Dit boek is geschikt voor verzorgenden en verpleegkundigen die (gaan) werken op een specifieke CVA-revalidatieafdeling in een verpleeghuis of revalidatiecentrum. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft inzicht in alle aspecten van behandeling, verzorging en begeleiding van patiënten met een CVA

Gaat verder dan de basisprincipes

Met veel voorbeelden

Rijk geïllustreerd

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.