Muziek en bewegen bij dementie

Annemieke Vink; Helma Erkelens; Louwke Meinardi

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812238, geïllustreerd, February 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Springer Media B.V.

trefwoorden: dementie mantelzorgers muziek verpleegkundigen verzorgenden

beschrijving

Veel van onze herinneringen zijn gekoppeld aan muziek. Dat geldt voor hoogtepunten als verliefd zijn en trouwen, en ook gebeurtenissen uit onze kindertijd zijn vaak verbonden met muziek. Het luisteren naar muziek levert voor mensen met dementie plezierige momenten op. Een bekende melodie als `Het dorp' van Wim Sonneveld bijvoorbeeld, brengt ze weer even terug in de tijd van toen.

Muziek en bewegen bij dementie laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan meer welbevinden en kwaliteit van leven: het zingen van een liedje tijdens het wassen, zachte muziek bij het opstaan, een dansje in de huiskamer, even naar buiten. Als praten niet meer kan, is nog wel contact mogelijk via muziek en bewegen.

Dit boek is rijk gevuld met tips en voorbeelden voor verzorgenden, mantelzorgers en activiteitenbegeleiders, en beschrijft voor het management de wellicht benodigde omslag in denken en doen.
Annemieke Vink (psycholoog) doceert Theorie muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium Enschede. Zij doet onder andere onderzoek naar de effecten van muziektherapie bij mensen met dementie. 

Helma Erkelens (historica) en Louwke Meinardi (socioloog) zijn freelance journalist/tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze zijn beiden gespecialiseerd in zorg, met name in gezond en actief ouder worden en zorg voor ouderen.

De tweede druk is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van de eerste druk.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLaat zien hoe met eenvoudige middelen een bijdrage geleverd kan worden aan de kwaliteit van leven

Bevat veel tips en voorbeelden

Auteurs zijn gespecialiseerd op het gebied van zorg voor ouderen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.