Hygiëne en infectiepreventie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hygiëne en infectiepreventie

paperback/ gebrocheerd: € 45.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812214, geïllustreerd, 200 blz., February 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 347 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Y.M. van Ouwerkerk; S. Terpstra

trefwoorden: antibiotica complicaties hygiene infectiepreventie infectiepreventieprogramma's infecties ziekenhuisinfecties

beschrijving

In het ziekenhuis vormen ziekenhuisinfecties, als complicatie van de ziekenhuisopname, nog altijd een groot probleem. Uit onderzoek blijkt dat 5-10% van alle opgenomen patiënten een ziekenhuisinfectie oploopt. Daarnaast zien we dat de veroorzakers van deze infecties steeds ongevoeliger worden voor de gebruikelijke antibiotica. Behalve in het ziekenhuis treedt dit verschijnsel ook steeds vaker op in verpleeg- en verzorgingshuizen. 
Voor een deel zijn deze infecties te voorkomen door intensieve surveillance- en infectiepreventieprogramma's, die daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van de zorg voor patiënten, zowel intra- als extramuraal. 

Hygiëne en infectiepreventie biedt (toekomstige) medewerkers in de gezondheidszorg inzicht in het hoe en waarom van de maatregelen voor hygiëne en infectiepreventie. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat in op de theoretische achtergronden van de infectiepreventie. Met andere woorden hoe ontstaat een infectie, wat zijn de veroorzakers en hoe verspreiden ze zich. Ook is er aandacht voor de antimicrobiële therapie. Het tweede deel beschrijft de praktische kant van de infectiepreventie. Het gaat met name in op de te nemen maatregelen om verspreiding van micro-organismen en daarmee infecties te voorkomen tijdens diverse behandel- en zorgprocessen. 
Deze vijfde druk is geheel geactualiseerd wat betreft de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van moleculaire diagnostiek, nieuwe antibiotica in de microbiële therapie, het menselijk immuunsysteem alsmede het huidige beleid bij een aantal resistente micro-organismen als MRSA.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft inzicht in het hoe en waarom van de maatregelen voor hygiëne en infectiepreventie

Beschrijft in het eerste deel de theorie en gaat in het tweede deel in op de praktijk

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.