Onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen

leerboek voor kritisch en methodisch probleemoplossend denken

Anneke de Jong; Lieven De Maesschalck; Marja Legius

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812030, geïllustreerd, 189 blz., May 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: ebp evidence-based practise implementeren klinisch redeneren klinische besluitvorming onderzoekende houding reflectiemethode zelfreflectie

beschrijving

Dit boek helpt verpleegkundigen in de bachelor-opleiding om hun onderzoekend vermogen te verbeteren. Daarbij wordt uitgegaan van drie belangrijke basiskenmerken: een onderzoekende houding, kennis van anderen toepassen en zelf onderzoek doen. Met behulp van verdiepingsopdrachten, kennistoetsen en casuïstiek leert de verpleegkundige kritisch denken en ontwikkelt hij analytische vaardigheden om in de directe patiëntenzorg praktijkproblemen te herkennen, oplossingen te vinden en deze vervolgens te implementeren.

Deel 1 belicht verschillende aspecten van onderzoekend vermogen: reflectie, leiderschap, evidence-based practice en implementatie. Deel 2 gaat in op de vaardigheden om literatuur te zoeken en op waarde te schatten, en op het doen van praktijkgericht onderzoek. In deel 3 oefent de student met een fictieve casus waarbij hij aan de hand van opdrachten een heel verbetertraject doorloopt. 
De opdrachten in Onderzoekend vermogen voor verpleegkundigen< richten zich niet zozeer op begrip van de gelezen stof, maar op het zelf ontdekken en zelf proberen. Omdat daarvoor geen pasklare antwoorden bestaan is er een docentenhandleiding waarin per opdracht suggesties zijn opgenomen om in de lessen te gebruiken.

Het hele boek, met doorklikbare links naar verdiepende video’s en publicaties, is beschikbaar in de digitale leeromgeving. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt om het onderzoekend vermogen te verbeteren

Bevat verdiepingsopdrachten, kennistoetsen en casussen

Is gericht op het zelf ontdekken en zelf proberen

Overzichtelijk ingedeeld in drie delen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.