Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde

gebonden: € 64.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036812016, August 2018
Formaat: 27.2 (h) x 19.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 740 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: R. Göbel

trefwoorden: gynaecologie obstetrie verloskunde verpleegkunde voortplantingsgeneeskunde

beschrijving

Het vierdelige Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde behandelt de basiskennis die relevant is voor verpleegkundigen werkzaam binnen de verschillende subspecialismen verloskunde, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde. Geschreven door zowel artsen als verpleegkundigen, biedt deze reeks verpleegkundigen inzicht in het hoe en waarom van gynaecologisch en obstetrisch verpleegkundig handelen. De onderwerpen die worden besproken hangen samen met de verpleegkundige interventies die kenmerkend zijn voor het werken binnen de O&G. Hierbij dienen de vitale functies en de ABC-methodiek als leidraad.


In dit eerste deel, Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Algemeen, worden de fysiologie van de vrouw en de voortplanting besproken. Verder is er ruime aandacht voor het onderwerp 'vrouw en seksualiteit' in het algemeen, en specifiek gerelateerd aan de verloskunde. Ook cardiotocografie en foetale bewaking komen in dit deel uitvoerig aan bod.
Bijzonder handig is een atlas van de anatomie en embryologie, waarin student en docent een groot aantal veelgebruikte illustraties bij elkaar vinden.

De kennis in dit leerboek helpt O&G-verpleegkundigen gezondheidsproblemen te analyseren en verbanden te leggen tussen observatie en (pre)diagnose. Op basis daarvan komen zij vervolgens tot de specifieke verpleegkundige diagnoses, interventies en evaluaties die in de praktijk nodig zijn.
Het Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Algemeen draagt in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van de Verpleegkundige Vervolgopleiding O&G Verpleegkunde. Bovendien is het een waardevol naslagwerk voor verpleegkundigen die werkzaam zijn binnen het vakgebied. De opzet van het boek en verdieping van de kennis maken het boek ook geschikt om te gebruiken op het niveau van (post) hbo-verpleegkunde.

In deze reeks zijn ook beschikbaar:
 • Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Voortplantingsgeneeskunde (De Haan e.a.)
 • Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Obstetrie (Kunkeler e.a.)
 • Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Gynaecologie (Dries e.a.)

 • Meer teksten en voorbeelden:

  toelichtingDe kennis in dit leerboek helpt O&G-verpleegkundigen gezondheidsproblemen te analyseren en verbanden te leggen tussen observatie en (pre)diagnose

  Bijzonder handig is een atlas van de anatomie en embryologie

  Een waardevol naslagwerk voor verpleegkundigen die werkzaam zijn binnen het vakgebied
  1. Leg in mijn winkelwagen!

  Meer boekennieuws op Facebook.