Activerende didactiek

gevarieerd lesgeven in het hoger beroepsonderwijs

Lia Bijkerk; Wilma van der Heide

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Activerende didactiek

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036811743, geïllustreerd, 126 blz., June 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 247 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: BDB Docentenreeks

trefwoorden: bdb portfolio benutten van het digibord competent doceren differentiëren digitale werkvormen docentcompetenties leereenheid ontwerpen leerstijlen ...

beschrijving

Alle docenten die lesgeven in het hbo moeten aan de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) voldoen. Dit boek is een hulpmiddel voor docenten om deze kwalificatie te verkrijgen en biedt inspiratie om te werken aan de competenties ‘ontwerpen’ en ‘doceren’. Het uitgangspunt in dit boek is de didactische visie die ook beschreven is in het boek ‘Activerend opleiden. Didactiek voor resultaatgericht beroepsonderwijs’ van dezelfde auteurs. Deze visie is nu verder geoptimaliseerd.

Activerende didactiek is een methode van lesgeven die inspeelt op verschillen tussen studenten. Het accent in dit boek ligt op de didactiek met betrekking tot het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en is opgezet vanuit praktische vragen waarmee docenten in het hoger beroepsonderwijs vaak geconfronteerd worden. Het gaat om vragen als: Hoe bereid ik mijn lessen, trainingen of workshops voor? Hoe vind of maak ik materiaal voor mijn lessen? En, hoe kan ik studenten uitdagen? 

Activerende didactiek maakt het onderwijs meer gedifferentieerd, waardoor de talenten van studenten beter benut worden. De vele praktische voorbeelden en tips in dit boek zijn afkomstig uit de praktijk van verschillende hogescholen en toegespitst op de BDB. De reflectievragen en portfolio-opdrachten helpen bij het inschatten van de eigen bekwaamheid op het gebied van ontwerpen en doceren.

Activerende didactiek – Gevarieerd lesgeven in het hoger beroepsonderwijs is in eerste instantie bestemd voor hbo-docenten. Daarnaast kunnen ook mbo-docenten, docenten voortgezet- en basisonderwijs, trainers, facilitatoren, bedrijfsopleiders, praktijkopleiders, studieloopbaanbegeleiders, mentoren, coaches en docenten betrokken bij volwasseneneducatie met dit boek werken aan hun didactische kwaliteiten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMet veel praktische voorbeelden en tips

Legt uit hoe gevarieerd les te geven

Geeft antwoord op veelvoorkomende vragen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.