Productzorg

bereiden in de apotheek

D. van Hulst; C.R.C. Huizinga-Arp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Productzorg

paperback/ gebrocheerd: € 57.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036811729, geïllustreerd, 280 blz., May 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 428 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

trefwoorden: aansluiting servicedocument bereiden en aseptische handelingen. bereiden in de apotheek kwalificatiedossier voorraadbeheer en logistiek

beschrijving

Productzorg gaat over het beschikbaar stellen van geneesmiddelen en daarmee over voorraadbeheer en logistiek, maar vooral over bereiden van geneesmiddelen. Dit boek sluit aan bij kerntaak 3 (biedt productzorg) van het Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent en bij het Keuzedeel mbo Bereiden en aseptische handelingen. In het boek is duidelijk onderscheid gemaakt in de leerstof die behoort tot het basisgedeelte van het kwalificatiedossier en die voor het keuzedeel. Voor deze indeling is gebruik gemaakt van het Servicedocument Apothekersassistent van het SBA.

Dit boek is een herziening van het basiswerk Bereiden in de apotheek. Het bereiden van geneesmiddelen in de apotheek is arbeidsintensief werk en moet voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Met het basisboek leren studenten en beginnende beroepsbeoefenaren zorgvuldig en hygiënisch bereiden volgens de nieuwste FNA- en LNA-procedures. De actuele kennis over de verschillende bereidingsvormen is in dit boek bijeengebracht. Daarnaast is het gedeelte over steriele bereidingen uitgebreid ten opzichte van de vorige basiswerken over bereiden.

Productzorg - Bereiden in de apotheek is onmisbaar als basisboek voor de opleiding tot apothekersassistent. Ook kan het boek uitstekend als naslagwerk in de praktijk worden gebruikt.

Carolijn Huizinga-Arp studeerde farmacie in Utrecht. Na het behalen van het apothekersdiploma in 1992 is zij als apotheker werkzaam geweest in verschillende openbare apotheken. Sinds 2002 combineert zij haar werk als apotheker met schrijfwerk.

Dayenne van Hulst ontdekte na diverse omzwervingen in de apothekerswereld haar passie voor het onderwijs. Inmiddels staat zij meer dan tien jaar voor de klas bij de mbo opleiding apothekersassistenten bij het ROC in Brabant. Haar praktijkervaring is in dit boek verwerkt.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIllustreert het proces van bereiden van geneesmiddelen, voorraadbeheer en logistiek

Bevat een basisdeel en een keuzedeel

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.