Werken met thuiswonende kwetsbare ouderen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werken met thuiswonende kwetsbare ouderen

paperback/ gebrocheerd: € 31.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036811552, 168 blz., September 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 347 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: E.S. van der Ploeg; R.J.J. Gobbens

trefwoorden: kwetsbare ouderen multidisciplinaire samenwerking participatie thuiswonend vroegsignalering

beschrijving

Door maatschappelijke veranderingen kent Nederland een steeds groter aantal thuiswonende kwetsbare ouderen, die een verhoogd risico hebben op bijvoorbeeld ziekenhuisopname en overlijden. Het opsporen, herkennen, behandelen of ondersteunen van kwetsbare ouderen blijkt moeilijk. Het boek Werken met thuiswonende kwetsbare ouderen geeft inzicht in de complexiteit omtrent de herkenning en behandeling van deze doelgroep. Daarnaast worden veel gebruikte definities van kwetsbaarheid in kaart gebracht, alsook de veelheid aan meetinstrumenten, projecten en interventies die in het verleden zijn ingezet.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden - meestal uitgevoerd in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg - aangevuld met theoretische inzichten en wetenschappelijke onderbouwing, wordt inzicht gegeven in deze complexe onderwerpen. De diversiteit aan programma’s en interventies voor kwetsbare ouderen wordt op een rij gezet. Vervolgens wordt de effectiviteit van interventies besproken en waar mogelijk, de rode draad uit de bevindingen gehaald. Als laatste komen kwetsbare ouderen zelf aan het woord om het contrast van hun perceptie met die van professionals aan te geven.

Eva van der Ploeg en Robbert Gobbens zijn beiden gepromoveerd op het onderwerp ‘Kwetsbare ouderen’. Met dit boek beogen zij dit complexe werkveld meer inzichtelijk te maken voor professionals die in hun dagelijkse praktijk met ouderen werken en voor HBO-studenten Zorg en Welzijn.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft inzicht in de complexiteit van het herkennen en behandelen van kwetsbare ouderen

Zet de diverse programma's en interventies op een rij

Met veel praktijkvoorbeelden

Vat de laatste wetenschappelijke inzichten samen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.