Diagnostiek van alledaagse klachten

bouwstenen voor rationeel probleemoplossen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Diagnostiek van alledaagse klachten

paperback/ gebrocheerd: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036811545, 1024 blz., September 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Springer Media B.V.

serienaam/reeks: Kernboek

redactie: T.O.H. de Jong; H. de Vries; H.G.L.M. Grundmeijer; B.J. Knottnerus

trefwoorden: 66 klachten evidence based generiek naslagwerk huisartsen medisch basiscurriculum medisch specialisten snelle diagnostiek

beschrijving

Diagnostiek is een van de moeilijkste aspecten van de medische praktijk; moeilijk om te doen en nog moeilijker om te leren. De meeste leerboeken gaan immers uit van aandoeningen en ziekten, maar mensen komen met klachten en symptomen naar de arts. De dokter beoordeelt deze vooral op basis van eigen ervaring en die van zijn leermeesters. Diagnostiek van alledaagse klachten wil aan die diagnostiek een logische en wetenschappelijke onderbouwing geven door evidence-based gegevens aan te reiken voor de diagnostiek van 66 veelvoorkomende klachten.

Elk hoofdstuk in dit boek behandelt de diagnostiek van een klacht volgens een vaste structuur: de incidentie van de klacht, hoe patiënten deze ervaren, redenen om ermee naar de arts te gaan, de mogelijke oorzaken en de differentiële diagnose. Vervolgens licht het boek de waarde toe van de gegevens uit anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek met betrekking tot de mogelijke diagnosen. De hoofdstukken zijn geschreven door huisartsen en vakspecialisten samen, allen met veel onderwijs- en praktijkervaring.

Bij een groot aantal van de behandelde klachten worden instructieve video’s van huisartsconsulten aangeboden op de website bij het boek, kosteloos toegankelijk voor de lezer. Daar is ook de gehele boekinhoud geplaatst, waardoor Diagnostiek van alledaagse klachten snel te doorzoeken en overal online te raadplegen is.

Voor deze vierde druk is de inhoud aangevuld en geactualiseerd en het boek is uitgebreid met een nieuw hoofdstuk: vallen bij ouderen.

Diagnostiek van alledaagse klachten is bestemd voor studenten in het basiscurriculum, artsen in opleiding en praktiserende artsen. Daarnaast is het ook belangrijk voor docenten, paramedisch beroepsbeoefenaren en alle artsen die de rationaliteit van hun diagnostisch handelen kritisch willen beoordelen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLegt stap voor stap de diagnostiek van een klacht uit

Geeft wetenschappelijke onderbouwing voor de diagnostiek van veel voorkomende klachten

Overzichtelijk door een vaste structuur van de hoofdstukken

Geactualiseerd en zeer uitgebreid
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.