Graded Exposure

Een cognitief gedragsmatige aanpak van chronische pijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Graded Exposure

paperback/ gebrocheerd: € 45.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036811057, geïllustreerd, 208 blz., December 2016
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 383 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: prof.dr. J.A. Verbunt; prof. dr. R.J.E.M. Smeets

trefwoorden: bewegingsapparaat chronische pijn cognitief gedragsmatige behandelstrategie fysiotherapie graded exposure pijnrevalidatie

beschrijving

Dit boek geeft therapeuten en artsen inzicht in een cognitieve gedragsmatige behandelstrategie bij langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat waarbij de angst voor het bewegen verhoogd is. De behandeling wordt niet alleen door fysio- en oefentherapeuten uitgevoerd, maar ook door ergotherapeuten.


Graded Exposure gaat dieper in op de diverse patiëntengroepen en aandoeningen, zoals chronische lage rugklachten, complex regionaal pijn syndroom en whiplash. Door middel van praktijkcasussen geven de auteurs duidelijk weer op welke wijze een behandeling door systematische blootstelling aan bewegen kan bijdragen aan angsteducatie en beter functioneren.

De organisatorische aspecten van graded exposure komen in het boek ook aan bod. Hierbij komen onder meer groepsbehandelingen, individuele behandelingen en eerstelijnsbehandelingen aan bod. 

Graded Exposure is een onmisbaar boek voor alle zorgprofessionals die werken met (chronische) pijnpatiënten zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en (revalidatie)artsen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingEnige Nederlandstalige werk over het onderwerp Graded Exposure 

Graded Exposure wordt behandeld aan de hand van patiëntencasussen

Relevant voor de klinische praktijk
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.